BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporLig bahane gelir şahane----

Lig bahane gelir şahane

Lig bahane gelir şahane
30 Nisan 2013 - 06:47 www.finansgundem.com

ÇAYKUR Rizespor ve Kayseri Erciyesspor Spor Toto Süper Lig’e adını yazdırırken gelirde de rekor kıracak

GEÇTİĞİMİZ sezon 512 milyon Euro büyüklüğe ulaşan Spor Toto Süper Lig Anadolu kulüplerinin de kasasını dolduruyor. Çaykur Rizespor ve Kayseri Erciyesspor’un bir üst lige çıkması “Süper gelir” anlamına geliyor. Hürriyet'ten Ceyhun Kuburlu'nun haberine göre, iki kulüp bu sezon toplam 14 milyon lira gelire ulaşırken, 2013-2014 sezonunda Süper Lig’de en az 70 milyon lira kazanacak. Kulüpler yayın gelirleri, ligin isim hakkı ve iddia paylarıyla kasasını dolduracak. Yeni sponsorların da devreye girmesiyle kulüpler tam anlamıyla gelir de rekor kıracak.
1 PUAN BİLE 450 BİN TL
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından performansa göre dağıtılan yayın gelirlerinden kulüpler her yıl ayakbastı parası olarak 11’er milyon lira alıyor. Her galibiyetin 900 bin lira olduğu Süper Lig’de 1 puanın değeri ise 450 bin TL. Kulüpler iddia gelirlerinden de ortalama 5 milyon liraya sahip oluyor. Ligi ilk 6 içinde tamamlayan kulüplere de bonus veriliyor.
10 MİLYON TL KAZANDI
Bu sezon PTT 1’inci Lig’de mutlu sona ulaşan Çaykur Rizespor 10 milyon lira gelire ulaştı. Çaykur Rizespor sadece yayın ve stat gelirlerinden 4 milyon lira kazanırken, kulübün isim sponsoru Çaykur ve diğer gelirler 6 milyon lirayı buldu. Kulübün sezon başı bütçesinin 12 milyon lira olduğunu söyleyen Çaykur Rizespor Başkanı Metin Kalkavan, “Süper Lig ile PTT 1’inci Ligi arasında gelir anlamında çok fark var. 1’inci Lig’de 1 lira kazanırken Süper Lig’de 6’ya katlıyoruz. Bu sezon en az 35 milyon liralık bir gelire ulaşacağız” dedi.
KAYSERİ 4 MİLYON ALDI
Kayseri Erciyesspor bu sezon PTT 1’inci Lig’de 4 milyon lira gelir elde etti. Kulübün bütçesinin 10 milyon lira olduğunu söyleyen Kayseri Erciyesspor Kulübü Başkanı Ziya Eren, “Bütçelerimizi oluştururken gelirlerimize dikkat etmemiz gerekiyor. Süper Lig para anlamında çok önemli. Çünkü Anadolu kulüplerinin ayakta kalması için yayın haklarından daha fazla pay almaları gerekiyor. Bu sezon 4 milyon lira kazandık ancak gelecek sezon en az 35 milyon lira elde edeceğiz” dedi.
Kent ekonomisi canlanacak
SÜPER Lig’e çıkmanın şehir ekonomisi için önemine dikkat çeken Çaykur Rizespor Başkanı Metin Kalkavan, “Kulübün gelirlerinin yanı sıra Süper Lig şehir ekonomisi için çok önemli. Maç günü gelirler ve büyük maçlar kentte ciddi bir ekonomi yaratıyor. Elde edilen gelirler iyi değerlendirildiği taktirde kalıcı başarılar gelecektir. Gelirlerimiz içerisinde sponsorlarımızın payı çok önemli. Takımın isim sponsoru Çaykur bize çok büyük bir destek veriyor. Aynı zamanda diğer şirketler de Rizespor için elinden geleni yapıyor. Bu sezon çok önemli bir başarı elde ettik. Bunu gelecek yıl da tekrarlamalıyız. Böylece gelirlerimiz 35 milyon lirayı da geçer. Ayrıca kente kazandıracaklarımız da artar. Rizespor tesisleşmesini tamamlamış, alt yapıya önem veren bir kulüp. Futbol açısından model bir şehir olabilir” dedi.
Kurumsal bir yapıya kavuştuk
KAYSERİ Erciyesspor Kulübü Başkanı Ziya Eren, 18 takımlı PTT 1. Lig’in en ucuz takımını oluşturduklarını belirterek, “Ligde en tasarruflu ve hesapları düzgün tutulan, kendimiz dışında kimseye borcu bulunmayan tek takım olduk. Son 3 yıldır kulübün bizim dışımızdaki dönemlerde oluşmuş vergi, SGK prim ve diğer borçlarını ödedik. Bir yandan da şampiyonluk kovaladık. Har vurup harman savurmadan, ayağımızı yorganımıza göre uzatarak, oyuncularımıza ve çalışanlarımıza ücretlerini zamanında ödeyerek, karşılıklı bir güven oluşturduk. Kurumsal bir yapıyla sportif başarıya ulaştık. Sanıyorum, PTT 1. Lig’de 18 takım arasında transfer harcamasında 13. sırada kalıp, büyük bir başarıya imza attık. Şu anda Erciyesspor’un beş kuruş borcu yoktur” dedi.
Rakamlarla Süper Lig’e çıkan kulüpler
Çaykur Rizespor
* 2012-2013 toplam gelirleri 10 milyon lira.
* Futbolcu değerleri 8.2 milyon lira.
* En pahalı futbolcusu 1 milyon Euro.
* Toplam sponsor sayısı 26.
Kayseri Erciyesspor
* 2012-2013 toplam gelirleri 4 milyon lira.
* Futbolcu değerleri 7.3 milyon Euro.
* En pahalı futbolcusu 1.4 milyon Euro.
* Toplam sponsor sayısı 8.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)