BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkLibra projesine Credit Suisse’ten dev transfer----

Libra projesine Credit Suisse’ten dev transfer

Libra projesine Credit Suisse’ten dev transfer
26 Kasım 2020 - 17:39 www.finansgundem.com

Dijital para konusunun en tartışmalı girişimlerinden birisi olan Facebook’un kripto para girişimi Libra Credit Suisse’in tecrübeli ismi Saumya Bhavsar’ı kadrosuna kattı. Proje finans alanındaki tecrübeli isimlerle uyum sorununu aşmayı hedefliyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Facebook’un kripto para girişimi Libra kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Libra Credit Suisse’in kıdemli ismi Saumya Bhavsar’ı ödemeler birimi genel danışmanı olarak transfer etti.

Bhavsar’ın finansal hizmetler sektöründeki yirmi yılı aşkın tecrübesini ve hukuk alanında, piyasa düzenlemesi alanında ve uyumluluk çalışmaları alanında uzmanlıklarını firmayla paylaşması bekleniyor.

Bhavsar Credit Suisse’in Düzenleyici İşler Birimi Küresel Başkanlığı'nı ve Verilerin Korunması Birimi Grup Başkanlığı'nı yürütüyordu. Bir dönem USB ve Euroclear Bank’te de çalışan tecrübeli finans uzmanı ABD Para Birimi Saymanlığı Ofisi’nin Uygulama ve Uyum Bölümü’nde kıdemli avukatlık görevini de yürütmüştü.

Bhavsar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bankacılık sektöründeki birçoklarıyla birlikte Libra projesini uzun süredir uzaktan izliyorum ve Libra ödeme sisteminin sektörü dönüştürmeye hazır olduğuna ve en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda görülmemiş bir finansal inovasyon ve katılım olanağı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Facebook destekli Libra projesi zorlu bir piyasa düzenleyici ortam içerisinde yoluna devam etmek için finansal uyumluluk uzmanı kadrosu oluşturuyor. Proje ilk kez geçen yıl açıklandığından bu yana dünyanın dört bir yanındaki finansal izleme örgütlerince büyük bir darbeyle karşı karşıya kalmış Visa, Mastercard ve Paypal gibi ödeme yöntemlerin alanındaki dev destekçileri gemiden ayrılmıştı.

Mayıs ayında HSBC’nin Baş Hukuk Görevlisi ve ABD Hazine Bakanlığı Eski Yetkilisi Stuart Levey girişimin ilk CEO’su olarak aday gösterildi. Finansal Suçlar Uzmanı Robert Werner şirketin genel danışmanı olarak getirildi. Credit Suisse’in Finansal Suçlar Uyum Başkanı Sterling Daines de projenin Baş Uyum Sorumlusu olarak transfer edilmişti.

Credit Suisse’den finans çalışanlarına özel WhatsApp

 

Japonya’dan dijital para için yeni öneri

 

Bir banka daha kripto para işine girdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)