BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLeyen göçmen akınına uğrayan İtalya adasına gidecek----

Leyen göçmen akınına uğrayan İtalya adasına gidecek

Leyen göçmen akınına uğrayan İtalya adasına gidecek
16 Eylül 2023 - 16:27 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Leyen, göçmen akınına uğrayan İtalya'ya ait Lampedusa Adası'nı ziyaret edecek. Lampedusa Adası, hafta başından bu yana 7 binden fazla düzensiz göçmenin akınına uğradı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile son günlerde çok sayıda göçmenin botlarla ulaştığı İtalya'ya ait Lampedusa Adası'nı ziyaret edecek.

Afrika'dan Avrupa'ya geçişte Orta Akdeniz'deki düzensiz göç rotası üzerinde yer alan İtalya'nın Lampedusa Adası'na hafta başından bu yana 7 binden fazla düzensiz göçmenin ulaşması ve adadaki durumun kritikleşmesi, İtalya ve Avrupa'nın öncelikli gündem maddesi haline geldi.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin dün akşam "X" platformundan paylaştığı video mesajında, von der Leyen'e Lampedusa'ya beraber gitme davetine AB'den yanıt geldi.

AB Komisyonu Sözcüsü Eric Mamer, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, von der Leyen'in İtalya Başbakanı Meloni ile yarın Lampedusa'ya gideceğini belirtti.

Adaya düzensiz göçmenler gelmeye devam ediyor

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, adaya bugün iki saatten daha kısa sürede 10 göçmen teknesi daha yanaştı ve toplam 502 düzensiz göçmen daha geldi. Gelenlerin arasında Kamerun, Burkina Faso, Mali, Gine, Nijerya ve Senegal uyruklular bulunuyor.

İtalyan Kızılhaçı (CRI), adada tahliye edilmeyi bekleyen halen 2 bin 500 göçmen olduğunu bildirdi.

İtalyan hükümeti, sivil deniz unsurlarıyla kademeli olarak adadaki göçmenleri, ülkenin diğer bölgelerine tahliye etmeyi sürdürüyor.

Meloni, göçmen teknelerinin kalkışını önlemek için AB misyonu kurulmasını gündeme getirdi

Meloni, dün paylaştığı video mesajında, İtalya'nın yılbaşından bu yana yaşadığı göç baskısının sürdürülemez bir seviyeye ulaştığını belirtmiş ve "İtalya ve Avrupa'nın bu devasa insan kitlesini özellikle şu dönemde alamayacağı açıktır." ifadesini kullanmıştı.

İtalya Başbakanı, hükümet olarak 18 Eylül'de yapacakları Bakanlar Kurulu toplantısında acil ve olağanüstü önlemler alacaklarının sinyalini vermişti.

Meloni, ayrıca AB'den de göçmen teknelerinin kalkışını önlemek için gerekirse denizden bir misyon kurulmasını talep edeceğini söylemişti.​​​​​​​

İtalya Başbakanı, "Karşı karşıya kaldığımız durumun ciddiyetinin bizzat farkına varması için von der Leyen'i benimle Lampedusa'ya gelmeye davet ettim." ifadesini kullanmıştı.

Orta Akdeniz'de düzensiz göçmen akınına uğrayan küçük ada

İtalya'nın Kuzey Afrika'ya en yakın kara parçası olan Lampedusa Adası, Orta Akdeniz'de düzensiz göç rotası üzerinde yer alması sebebiyle yılbaşından bu yana ciddi göç baskısı altında.

Lampedusa Adası'na 13-14 Eylül tarihlerinde sadece 36 saatlik dönemde 6 binden fazla düzensiz göçmen gelmiş, ada belediyesi "acil durum" ilan etmişti.

Lampedusa'da göçmen yoğunluğu yaşandığı sırada Avusturya'nın İtalya sınırındaki kontrollerini sıklaştırdığı basına yansımış, Almanya ise İtalya'nın AB'nin Dublin Sözleşmesi çerçevesindeki yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle mültecileri gönüllü kabul etme anlaşmasını askıya aldığını duyurmuştu.

Fransa'nın da İtalya ile sınırındaki kontrolleri arttırdığı haberleri çıkmış ancak Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün yaptığı açıklamada, İtalya'nın yanında olmanın tüm AB'nin görevi olduğunu ve "Avrupa'nın sınırlarını daha iyi koruması gerektiğini" söylemişti.

İtalya İçişleri Bakanlığının verilerine göre, ülkeye 1 Ocak-15 Eylül tarihlerinde denizi aşarak gelen düzensiz göçmenlerin sayısı 127 bin 207 oldu. Geçen yıl aynı dönemde bu sayı 66 bin 237 idi.

İtalyan basınındaki haberlerde de ülkeye bu yıl gelen göçmen teknelerinin büyük kısmının Tunus kıyılarından hareket ettiği belirtiliyor.

İtalya Başbakanı Meloni, rock yıldızına dava açtı

 

Meloni: ABD'nin yaklaşımı İtalya'dan bir şey beklemek değil

 

Meloni'den Elon Musk paylaşımı

 

Meloni Ukrayna'da: Yalnız değilsiniz

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)