BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkLeblebici'den inovasyona büyük katkı----

Leblebici'den inovasyona büyük katkı

Leblebici'den inovasyona büyük katkı
17 Mart 2016 - 15:56 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş İnovasyon Haftası’na verdiği destekten dolayı TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici’ye plaket verdi

Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) beş yıldan bu yana stratejik partnerleri arasında yer aldığı, Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından gerçekleştirilen İzmir İnovasyon Haftası bugün başladı. Açılışta, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş İnovasyon Haftası’na verdiği destekten dolayı TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici’ye teşekkür plaketi verdi.

17-18 Mart tarihlerinde, iki gün boyunca sürecek olan İzmir İnovasyon Haftası kapsamında açılış konuşması yapan TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, “İnovasyon parlak bir fikirle, düşünceyle projeyle başlar. Ama ondan da önce hayal etmekle başlar. Bu nedenle, yeni fikir ve projelerin önünü açmalı; bireyleri ve kurumları inovatif fikir geliştirmeye teşvik etmeliyiz. Hayatımızın her alanında hayal kurmaktan hiçbir zaman vazgeçmememiz ve bıkmadan usanmadan hayallerimizin peşinden koşmamız sadece bizlere değil, içinde bulunduğumuz topluma ve dünyaya da olağanüstü katkılar sağlar. Eşsiz ve inovatif fikirler geliştirmenin yolu hayal etmekle başlar. Biz de TEB olarak inovatif fikirleriyle geleceği inşa edecek girişimcilere her türlü desteği veriyoruz” dedi.

İnovasyona ve katma değere dayalı ekonomiyi ülkenin geleceği olarak gördüklerini ifade eden Leblebici, “Amaç sadece inovasyonu gündeme taşımak değil, kalıcı ve sürdürülebilir bir inovasyon kültürü yaratmak olmalı. Biz TEB olarak bunu başarmış bir bankayız. 10 yıla yakın süredir hem kurum içinde hem de ülke genelinde farklı platformlarda hayata geçirdiğimiz çalışmalarla inovasyonu geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya yönelik önemli adımlar attık. İnovasyonu kurum kültürümüz haline getirdik” diye konuştu.

Yeni fikre sahip olmanın ya da yenilikçi ürün geliştirmenin tek başına yeterli olmadığını belirten Leblebici, “İnovatif fikirler ekonomik katma değere dönüştürülmediği sürece eksik kalıyor. İşte bu noktada, girişimcilik önem kazanıyor. Bizim de ülke ekonomimizi bir sonraki seviyeye taşımamız, rekabetçi ürün üretenler ligine geçmemiz lazım. Bunun için inovasyona ve girişimciliğe dayalı yeni bir model geliştirmeliyiz. Geleceğin ekonomisini girişimcilerimizin inovatif fikirleriyle inşa edeceğimize inanıyorum” dedi.

“TİM-TEB Girişim Evleri’nin sayısı 10’a çıkacak”

İnovatif fikirlerin işe dönüştürülmesi ve ekonomiye kazandırılması amacıyla üç yıl önce başlattıkları TEB Girişim Bankacılığı ile bu alanda önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Leblebici şunları söyledi: “Girişim Bankacılığı ile girişimcilerimize fikir ve proje aşamasından ekonomiye kazandırılmasına kadar her aşamada destek oluyoruz. Finansmana ulaşmalarında kolaylıklar sağlıyoruz. Finansmanın ötesinde ihtiyaç duydukları konularda da bilgi ve danışmanlık desteği veriyoruz. Bu kapsamda, İstanbul’daki TEB Girişim Evi’ni tüm girişimcilerimizin hizmetine ücretsiz olarak açtık. Bu çatı altında girişimcilere eğitim ve danışmanlık hizmeti veriyoruz. Onlara yol gösteriyor, projelerini tanıtıyor, yatırımcılarla biraraya getiriyoruz.

TEB’i sektörde farklılaştıran ve girişimcilik ekosisteminde güçlü bir yer edinmesini sağlayan TEB Girişim Evi konseptini TİM işbirliğiyle Anadolu’ya yaymaya başladıklarını ifade eden Leblebici, TİM ile birlikte ihracat potansiyeli yüksek, yenilikçi girişim projelerini desteklemek için geçtiğimiz yıl İstanbul, İzmir, Gaziantep ve Denizli’de TİM-TEB Girişim Evleri’ni açtıklarını belirtti. Yılsonuna kadar bu sayıyı 10’a çıkaracaklarını sözlerine ekledi.

“İyi Banka” olma vizyonuyla çalışıyoruz

TEB olarak, “İyi Banka” olma vizyonuyla çalışmalarına odaklandıklarını belirten Leblebici: “’İyi Banka’ olmayı sadece kurumumuz için değil; toplumumuz için, çalışanlarımız için, müşterilerimiz için, tüm paydaşlarımız için değer yaratmak olarak görüyoruz. Bunun için sadece finansal çözümler üretmekle kalmıyor; Girişim Bankacılığı ile ülkemizde girişimcilik ekosisteminin gelişmesine, Kadın Bankacılığı ile kadınlarımızın istihdama ve ekonomiye daha fazla katılımına odaklanıyoruz. İnovasyona yönelik çalışmalarımızla toplumun inovasyon kültürünü benimsemesine ve ülkenin yeni ekonomik modelinde temel bir yapı olarak görülmesine katkıda bulunuyoruz. Özellikle gençlerimizi inovasyona ve girişimciliğe teşvik ediyor, onların bu yöndeki çalışmalarına destek olmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz” dedi.

İzmir Demo Day girişimcilerle yatırımcıları buluşturuyor

TEB, daha önce İnovasyon Haftası etkinlikleri kapsamında İstanbul ve Adana’da gerçekleştirdiği Demo Day’i İzmir İnovasyon Haftası’nda da düzenliyor. İki gün boyunca etkinlik alanında gerçekleşecek Demo Day’de, TEB ve TİM’in birlikte desteklediği projeleri geliştiren girişimciler yatırımcılarla biraraya gelecek. Girişimciler çeşitli sektörlerden çok sayıda melek yatırımcıyla görüşme imkanı elde edecek. Sunumlarıyla ziyaretçilere projelerini anlatacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)