BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLavrov: Ukrayna'nın güneyi kendi kaderini tayin edecek----

Lavrov: Ukrayna'nın güneyi kendi kaderini tayin edecek

Lavrov: Ukrayna'nın güneyi kendi kaderini tayin edecek
27 Nisan 2022 - 16:00 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Eritre Dışişleri Bakanı Osman Mohamed Saleh ile Moskova'da yaptığı görüşme sonrası, ortak basın toplantısı düzenledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'nın güneyinde Rus ordusunun kontrolüne giren bölgelerin Rusya'ya katılıp katılmayacağıyla ilgili, "Ukrayna halkı kendi kaderini kendisi belirleyecek" açıklamasını yaptı.

Bir gazetecinin, Herson bölgesi dahil Ukrayna'nın güneyindeki bazı bölgelerin Rus Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolü altına girdiğini hatırlatarak, "Ukrayna'nın güneyindeki bu yerler dahil Rusya'nın yeni harita şeklinden bahsedilebilir mi?" şeklindeki sorusunu cevaplayan Lavrov, "özel askeri operasyonun" sivil halkın korunmasına yönelik yapıldığını söyledi.

'Ukrayna yönetimi Rus kültürünü yok etmeye çalışıyor'

Ukrayna'da sivillerin kendi ülkesinde militarizmden ve neo-Nazizm'den zarar gördüğünü, Ukrayna yönetiminin Rus kültürü ve dilini yok etmeye yönelik girişimlerde bulunduğunu söyleyen Lavrov, "Elbette insanlar böyle bir totaliter baskı altında bulunuyor. Bu insanların ruh halini öncelikle birinci sıraya koymak gerekir. Özel askeri operasyonu ilan ettiğimizde şundan yola çıktık: Ukrayna halkı kendi kaderini kendisi belirleyecek. Onlar karar vermeli, başkaları değil. Ukrayna uzun yıllardır dış kontrol altında, insanlar bundan yoruldu" dedi.

Mattarella: Rusya Ukrayna'yı "iğrenç şekilde işgal etti"

Rusya 3 Norveçli diplomatı istenmeyen kişi ilan etti

Rusya'dan İngiliz Avam Kamarası’nın üyelerine yaptırım

Rusya, Dünya Turizm Örgütü üyeliğinden çekildi

Çinli şirketten şok Rusya kararı

Rusya: Batı'dan gönderilen silahlar Kalibr füzeleriyle vuruldu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)