BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLavrov: Duma'da kimyasal izine rastlanmadı----

Lavrov: Duma'da kimyasal izine rastlanmadı

Lavrov: Duma'da kimyasal izine rastlanmadı
09 Nisan 2018 - 19:25 www.finansgundem.com

Lavrov, Duma bölgesinde Suriye hükümetinin kimyasal saldırı düzenlendiğine dair iddiaları destekleyecek herhangi bir kanıt bulunamadığını söyledi.

Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirodcidin Aslov ile Moskova'daki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, Duma’ya Suriye ordusu tarafından klor bombaları atıldığına ilişkin iddialar hakkında, "Suriye'deki askerlerimiz, ciddi bir provokasyon hazırlandığı konusunda birçok kez uyarmıştı. Suriye hükümeti de bu konuda açıklama yapmıştı. Bu ciddi provokasyonun amacı, Şam yönetimini sivillere karşı kimyasal silah kullanmakla suçlamak" dedi.

Lavrov şöyle devam etti: "Uyardığımız gibi, Şam kırsalındaki Doğu Guta'nın Duma ilçesindeki olay yerinden haberler geldi. Birçok kişinin çocuklara ve yetişkinlere kovalarla su döküldüğü görüntüleri izlediğinden eminim. Üstelik bunu yardım ettikleri kişilerin zarar gördüğü maddenin olası etkilerinden hiçbir şekilde korunmayan kişiler yapıyor.

Tüm bunlar, yaklaşık bir yıl önce ortaya çıkan görüntüleri anımsatıyor. O görüntülerde, sahtekar oldukları kanıtlanan Beyaz Miğferler, sarin gazlı bomba atılması sonucunda oluştuğunu öne sürdükleri enkazda hiçbir koruyucu araç olmadan çalışıyorlardı."

'RUS UZMANLAR, KLOR İZİNE RASTLAMADI'

Öte yandan Lavrov, Rus askeri uzmanların Suriye'de kimyasal saldırı düzenlendiği öne sürülen bölgeye gittiğini ve klor veya başka bir kimyasal madde kullanımının izine rastlamadığını da kaydetti.

Dışişleri Bakanı, "Rus askeri uzmanlar ile BM ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi de dahil uluslararası kuruluşlar nezdinde çok iyi bir itibara sahip Suriye Kızılayı uzmanları da kimyasal saldırı düzenlendiği öne sürülen bölgeye gitti. Uzmanlar, sivillere karşı klor ya da başka kimyasal madde kullanımına dair bir ize rastlamadı" diye vurguladı.

'BEYAZ MİĞFERLER'İN YAYDIĞI GÖRÜNTÜLER SAHTE'

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de "kimyasal saldırı" iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada ise Beyaz Miğferler tarafından yayılan görüntülerin sahte olduğunu duyurdu.

Açıklamada cihatçı bağlantılı grubun, İslam Ordusu'nun Duma'dan çekilmesini engellemek için bilgi kirliliği yarattığı bildirildi.

Rusya açıklamasında Duma'ya radyasyon, kimyasal ve biyolojik silah araştırması için Rus uzmanların gönderilebileceği belirtildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)