BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLavrov görevini bırakıyor mu----

Lavrov görevini bırakıyor mu

Lavrov görevini bırakıyor mu
22 Mart 2018 - 08:44 www.finansgundem.com

Rusya'da kulislerde konuşulan Lavrov görevi bırakıyor iddiasına Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nden yanıt geldi

Rusya'da Putin'in yeniden devlet başkanı seçimesinin ardından gözler yeni kurulacak kabineye çevrildi. Rus medyasında yer alan haberlerde, 14 yıldır müthiş bir tempoda kesintisiz çalışan Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un yeni Bakanlar Kurulu'nda yer almayacağı iddia edildi.

RTVI.com sitesinin Rusya Dışişleri kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Lavrov'un artık emekliye ayrılmak istediği ve seçimlere kadar görevde kalmayı kabul ettiği iddia edildi.

Lavrov'un yeni kabinede yer almaması halinde yerine Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gluşko'nun veya Kremlin'den bir ismin geçebileceği öne sürüldü.

Lavrov'un yaş gününde iddialarla ilgili soruları yanıtlayan Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, "Spekülasyonlara kulak asmaya gerek yok. Bugün kendisi (Lavrov) 68 yaşına bastı. Sadece onu kutlamanızı öneririm" dedi.

Moskovski Komsomolets gazetesine değerlendirmede bulunan "Küresel politikada Rusya" adlı derginin Genel Yayın Yönetmeni Fyodor Lukyanov, "Lavrov'u görevden almak için hiçbir gerekçe yok. Dünyadaki en güçlü dışişleri bakanlarından biri olarak kabul ediliyor. Devlet başkanının ona güveni tam. Geri kalan her şey söylentiden ibaret" diye konuştu.

Politik Teknolojiler Merkezi uzmanı Aleksey Makarin ise iddialarda doğruluk payı olabileceğini savunarak, "Lavrov'un kendi isteğiyle görevini bırakma ihtimali göz ardı edilemez. 2004 yılından bu yana, 14 yıldır Dışişleri Bakan. Bu çok ciddi bir yorgunluk ve gerginlik demek" yorumunu yaptı.

Zaharova, 'Lavrov istifa edecek' haberlerine yanıt verdi: Fake

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un görevinden ayrılacağı yönündeki haberler hakkında 'fake (ing. sahte)' dedi.

ABD merkezli Rusça yayın yapan RTVI kanalı, Rus Dışişleri’ne yakın bazı kaynakları dayanak göstererek Lavrov’un 2004'te beri yürüttüğü bakanlıktan yorulduğu için yeni kabinede olmayacağını ileri sürmüştü.

Facebook sayfasından konuyla ilgili açıklama yapan Zaharova, "Yaklaşık 20 Rus ve yabancı medya kuruluşu RTVI'nin 'Lavrov yorulduğu için son bir kaç yıldır görevi bırakmak istediğini söylüyor. Ancak Putin'in isteği doğrultusunda 18 Mart Devlet Başkanlığı seçimlerine kadar çalıştı' haberi hakkında yorum yapmamı istedi..." diye yazdı.

Zaharova, Bakanlığı bu konularla ilgili defalarca açıklama yaptığını hatırlatarak, "Dürüst olmak gerekirse, bir çeşit 'dezenformasyon'a benziyor. RTVI'nin bu haberinin 'fake' olduğunu düşünüyorum. Belki kasıtlı değil ama yetersiz gözlemlenmiş. Yine de kim bilir" dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov da bu haberler için, "Gelin Sergey Viktoroviç'in (Lavrov) doğum gününü kutlayalım ve bu tip spekülasyonlara kulak asmayalım" dedi.

Dün 68. yaş gününü kutlayan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 2004 yılından beri aynı işi yapıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)