BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLavrov: Batı'nın Rusya’yı tecrit etme taktiği başarısız----

Lavrov: Batı'nın Rusya’yı tecrit etme taktiği başarısız

Lavrov: Batı'nın Rusya’yı tecrit etme taktiği başarısız
29 Nisan 2023 - 15:59 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD'nin ve uydularının uluslararası toplumu icat edilen kurallara dayalı düzene göre yaşamaya zorlama çabalarının ve Rusya’yı tecrit etme taktiğinin başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batılı ülkelerin Rusya’yı tecrit etme taktiğinin tamamen başarısız olduğunu, Washington ve uydularının uluslararası toplumu icat ettikleri “kurallara dayalı düzene” göre yaşamaya zorlama çabalarının başarısızlığa uğradığını söyledi.

Çok kutupluluk konulu çevrimiçi konferansında konuşan Lavrov, Washington ve uydularının tarihin akışını tersine çevirme, uluslararası toplumu icat edilen kurallara dayalı düzene göre yaşamaya zorlama çabalarının doğal olarak başarısızlıkla sonuçlandığını vurgularken, dünya nüfusunun yüzde 85’ini oluşturan ve geçmişte sömürüye maruz bırakılan ülkelerin artık  buna karşı çıktığını ifade etti.

Bugün küresel çok kutupluluğa doğru hareketin jeopolitik bir gerçeklik olduğuna dikkat çeken Dışişleri Bakanı, “Avrasya, Asya-Pasifik bölgesi, Orta Doğu, Afrika, Latin Amerika başta olmak üzere yeni dünya merkezlerinin bağımsızlığa, devlet egemenliğine, kültürel ve medeniyet kimliğine dayanarak çeşitli alanlarda nasıl etkileyici başarılar elde ettiğini görüyoruz. Aynı zamanda temel ulusal çıkarlarının rehberliğinde iç ve dış ilişkilerde bağımsız bir politika izliyorlar. Artık başkalarının jeopolitik oyunlarının rehinesi ve başkasının iradesinin uygulayıcısı olmak istemiyorlar” diye konuştu.

Son otuz yılda G7 ülkelerinin dünya ekonomisindeki payında önemli bir azalma olduğunu, gelişmekte olan pazarlara sahip ülkelerin ağırlığının ise giderek arttığına işaret eden Lavrov, konuşmasında, “Şimdi satın alma gücü paritesi açısından  dünyadaki en büyük ekonomik güç, piyasa mekanizmalarını ve devletin düzenleme yöntemlerini ustaca birleştiren Çin’dir. Bugünün çok kutuplu dünyasında, yüzleşmeye tek makul alternatif, devletlerin egemen eşitliğine pratikte saygı gösterilmesini sağlamak da dahil olmak üzere, kilit dünya merkezlerinin çabalarının BM Şartı ilkeleri üzerinde birleştirilmesidir” ifadelerini kullandı.

Bu zamanda herkesin daha adil çok merkezli bir dünya düzeninin oluşumunun geri çevirilemezliğini kabul etmesi gerektiğinin altını çizen Lavrov, çok kutuplu mimarinin ‘korku dengesine’ değil, çıkarlar dengesine dayandığından emin olmanın herkes için ortak çıkar olduğunu, uluslararası hukukun genel kabul görmüş normlarını, çeşitli medeniyetlerin, dinlerin ve kültürlerin karşılıklı saygı çerçevesinde diyaloğu gerekliliğinin kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekledi. (Gazetemru)

Putin'den Batı'ya rest

Lavrov: Rusya’yı çevreleme politikası nükleer çatışma riski taşıyor

Lavrov: Rusya'ya yönelik hibrit savaşın sonuçlarını tüm dünyanın hissedecek

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gorki29 Nisan 2023 16:37

    Batı kadar kafanıza taş düşsün insalıgın cağdaşlıgın medeniyetin uygarlıgın özgürlügün gerisinde kalmış yobazlar