BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaLane: Faizleri yeniden artırmak gerekebilir----

Lane: Faizleri yeniden artırmak gerekebilir

Lane: Faizleri yeniden artırmak gerekebilir
06 Nisan 2023 - 12:49 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Baş Ekonomisti Philip Lane,' Tahminlerimiz gerçekleşir ise faizleri yeniden artırmak gerekebilir.' dedi

Avrupa Merkez Bankası Baş Ekonomisti Philip Lane, ekonomi ve fiyatların gelişimine ilişkin mart ayında ortaya koydukları projeksiyonların doğru çıkması halinde mayıs ayında yapılacak yönetim konseyi toplantısında faiz artırımının gerekli olabileceğini söyledi.

Lane, "Bankacılık sektöründeki gerilim ortaya çıkmadan önce geliştirdiğimiz projeksiyonlar tutar ise mayıs ayında faizi artırmak uygun olacak. Bununla birlikte ortaya koyduğumuz temel değerlendiremin Mayıs toplantısı sırasında hala doğru olup olmadığını değerlendirirken verilere bağla hareket etmemiz gerekli" dedi.

Lane açıklamasında Avrupa ekonomisinin göreceli olarak iyi performans gösterdiğini ve Euro Bögesi bankacılık sisteminin iyi durumda olduğunu da vurguladı.

BoE faiz konusunda kararsız

 

ECB mayısta 50 baz puan Faiz artışına gidebilir

 

Fed üyelerinden faize yeşil ışık

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)