BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKYK borcu olanlar dikkat! Erdoğan müjdeyi verdi----

KYK borcu olanlar dikkat! Erdoğan müjdeyi verdi

KYK borcu olanlar dikkat! Erdoğan müjdeyi verdi
10 Aralık 2019 - 16:45 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) borçları için "Gündemimizde masaya yatıracağız. Öğrencilerin lehine bir adım atacağız" dedi

Erdoğan, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) borçları için açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Kredi olayı farklı. Krediyi her müracaat eden alıyor ama daha sonra ödemek üzere alıyor. Burs konusunda ödeme sorunu yok. Beklentinizi biliyorum tamamıyla bu borçların silinmesi süreci olacaktır. O zaman burada bir başka tercih gündeme gelecektir. O da nedir? Demek ki kredi olayı kalkacaktır. Sadece burs verme noktasına gidilecektir. Onun çalışmasını, değerlendirmelerini yapıp adımımızı da ona göre inşallah atacağız.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre ise geçen ekim ayında 217 bin kişiye KYK borcundan dolayı e-haciz yapıldığını açıklamıştı.

217 BİN KİŞİYE E-HACİZ UYGULANDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre’nin verdiği bilgilere göre Kredi ve Yurtlar Kurumu, Maliye Bakanlığı’na KYK borcunu ödeyemeyen 279 bin 797 kişinin ismini bildirdi. Emre’nin paylaştığı rakamlara göre öğrenim kredisi borcu bulunan 342 bin 282 kişi var. Ekim ayında KYK borcunu ödeyemeyen binlerce insana e-haciz uygulanmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mustafa23 Aralık 2019 14:34

    Paranın para zamanında oğlum için zar zor imkanlarla 7.800 TL kredi geri ödemesi yaptım. Benim suçum ne? O zaman ödeme yapanların parası da geri verilsin...

  • Nurullah20 Aralık 2019 13:55

    Zamanında ben de başvurmuştum kyk kredisine, sonra eksik evrakları tamamlayamadığım için çıkmamıştı kredi. Şimdi iyiki o eksik evrakları tamamlayamamışım diyorum :)

  • Yusuf19 Aralık 2019 16:30

    Elin suriyelisine bedelsiz milyonlarca para harcanıyor neden yurdumun okuyan insanlarından öğrencilerinden verdikleri parayı kat kat alıyorlar çok mantıksız yahu okucak onlar ülkeyi kalkındaracak bu haksızlık bence.

  • Alp11 Aralık 2019 23:20

    Bu sene ogluma kredi cikti. Taahhütname yapmadım. neredeyse alinacak tutar kadar faiz vardı. Şimdi de birsyler yapılacakmış. Su işleri 1 ay önce netlestirseydiniz de bunca öğrenci bu işten istifade etseydi ya. Çevremde çok kişi kredi çıkmasına rağmen faiz yüksekliğinden dolayı iptal ettiğini söyledi. Yazık bu çocuklara.