BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuzey Kore’den ABD’ye sert uyarı!----

Kuzey Kore’den ABD’ye sert uyarı!

Kuzey Kore’den ABD’ye sert uyarı!
30 Eylül 2021 - 14:07 www.finansgundem.com

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ABD Başkanı Joe Biden'a sert cümlelerle yüklendi.

ABD Başkanı Donald Trump döneminde düzelme sinyalleri veren ABD-Kuzey Kore ilişkilerinde tansiyon son dönemde yine gerildi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un mecliste yaptığı konuşmasında ABD’yi ön koşulsuz müzakere teklifine rağmen ‘düşmanca bir politika’ sürdürmekle suçladı. ABD Başkanı Joe Biden’ın yönetime gelmesinin ardından kendilerine yönelik düşmanca politikanın hiç değişmediğini ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığından bir sözcü ise Kuzey Kore’ye verdiği yanıtta, “ABD’nin Kuzey Kore’ye düşmanca bir niyeti yoktur. Onlarla koşulsuz görüşmeye hazırız. Çağrımıza olumlu cevap vermesini bekliyoruz.” ifadesini kullandı.

Kim Jong Un, Güney Kore ile de ilişkilere değinirken, şartlı barış teklifinde bulundu. Güney Kore’nin ABD’den kopması ve çifte standartlı tutumunu değiştirmesi gerektiğini ifade ederken, iki ülke arasındaki iletişim hatlarının yeniden kurulması için harekete geçtiklerini duyurdu. Kim Jong-Un’un ifadeleri, Seul ve Washington arasında bir kriz yaratma çabası olarak yorumlandı.

ABD'den Kuzey Kore hakkında açıklama

 

Kuzey Kore'nin yaptırım ihlali kanıtlandı

 

Üç ülkeden 'Kuzey Kore' mesajı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)