BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuzey Kore'de yeni salgın alarmı: Flaş karantina kararı----

Kuzey Kore'de yeni salgın alarmı: Flaş karantina kararı

Kuzey Kore'de yeni salgın alarmı: Flaş karantina kararı
20 Haziran 2022 - 17:36 www.finansgundem.com

Dünya koronavirüs ile yavaş yavaş vedalaşırken Kuzey Kore'den gelen haberler ile sarsılmış durumda. Yeni bir salgın hastalığın görüldüğü ülkede vaka sayılarındaki artış sonrası karantina kararı geldi.

Yaklaşık 2.5 yıl sonra ilk koronavirüs vakasını duyuran Kuzey Kore'den dünyayı alarma geçiren haberler gelmeye devam ediyor.

Dünya koronavirüsün etkilerini silmeye devam ederken Kim Jong-un'un demir yumruğu ile yönetilen ülke yeni bir salgın ile boğuşuyor. İlk olarak perşembe günü ülkenin güneydoğusundaki Haeju kentinde ortaya çıkan hastalık ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Tanımlanamayan bir mide-bağırsak hastalığı salgınıyla boğuşan Kuzey Kore'de karantina kararı çıktı. İngiliz Mirror gazetesinde yer alan habere göre, salgını durdurmak için Kim Jong-un zorunlu karantina emri verdi. Karantina kararının ilk etapta şüpheli vakaları kapsayacağı, ancak vaka sayısındaki artışın durdurulamaması durumunda genişletilebileceği belirtiliyor.

Hastalık nasıl bulaşıyor?

Uzmanlar, Kuzey Kore devlet medyasının "enterik hastalık" olarak tabir ettiği hastalığın yiyecek ve su yoluyla veya enfekte kişilerin dışkılarıyla temasla bulaşan bağırsak hastalıkları tifo, dizanteri veya kolera olabileceğine dikkat çekerken, söz konusu hastalıkların ülkede zaten sıkça görüldüğü belirtildi.

İşte en belirgin semptomu

Hürriyet'te yer alan habere göre 'tanımlanamayan mide hastalığı' olarak anılan durumdan mustarip kişilerdeki en belirgin semptomun yüksek ateş olduğu belirtiliyor.

Dün ülkenin devlet güdümündeki haber ajansı KCNA yüksek ateşten mustarip 19 bin 310 vaka olduğunu açıkladı. Haberde bu vakaların kaçının Koronavirüs hastası kaçının yeni hastalıktan etkilenen kişiler olduğuna dair bir bilgi yer almadı. İngiliz SKY News ise söz konusu ilk olarak perşembe günü bildirilen hastalığın en az 800 ailenin etkilendiğini duyurdu.

Çin ekonomisi, Kovid-19 salgını etkilerini mayıs ayında da hissetti

 

Kuzey Kore'de yeni salgın endişesi

 

DSÖ, maymun çiçeği salgınının merkez üssünü açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)