BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuzey Kore nükleer füze denemelerini durdurdu----

Kuzey Kore nükleer füze denemelerini durdurdu

Kuzey Kore nükleer füze denemelerini durdurdu
21 Nisan 2018 - 04:26 www.finansgundem.com

Trump'ın Kim Jong-un ile yapacağı görüşme öncesi Kuzey Kore'den tarihi bir adım geldi. İşçi Partisi kongresinde nükleer ve balistik füze denemelerine son verilmesi kararı alındı. Kim, nükleer test sahasını da kapatacaklarını açıkladı

Kore Yarımadası'ndaki barış girişimlerinin ilerlemeye kaydetmesiyle, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, artık nükleer füze denemesi yapmalarına gerek olmadığını açıkladı.

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA'nın bildirdiğine göre, ülkenin lideri Kim Jong-un balistik füze denemelerine ve nükleer silah testlerine artık gerek olmadığını açıkladı. Buna göre, Kuzey Kore ordusu bugün itibarıyla füze denemelerine son verecek.

ÇABALARA DESTEK

Sputnik'ye yer alan habere göre Kim, füze denemelerinin durdurulması taahhüdünün göstergesi olarak, Punggye-ri nükleer test sahasının da kapatılacağını duyurdu. Diğer yandan Kuzey Kore lideri, bütün nükleer denemelerin durdurulması için uluslararası çabalara katılım göstereceklerini de duyurdu.

İŞÇİ PARTİSİ'NİN TOPLANTISINDA ALINDI

Karar, Kore İşçi Partisi'nin toplantısında alındı. Kore Yarımadası'ndaki barış girişimleri, ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un mayıs ya da haziranda görüşeceklerini açıklamalarının ardından eşik atlamıştı.

TRUMP: YAPACAĞIMIZ ZİRVEYİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM

ABD Başkanı Donald Trump Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kuzey Kore tüm nükleer testleri askıya almayı ve ana tesislerinden birini kapatmayı kabul etti. Bu Kuzey Kore ve dünya için çok güzel bir haber –büyük ilerleme! Yapacağımız zirveyi dört gözle bekliyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)