BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık“Kuveyt Türk başarı hikayesidir”----

“Kuveyt Türk başarı hikayesidir”

“Kuveyt Türk başarı hikayesidir”
30 Nisan 2013 - 14:25 www.finansgundem.com

Kuveyt Türk, Ankara İvedik’te açtığı yeni şubesi ile hizmet ağını genişletiyor

Kuveyt Türk’ün 229. şubesi olan Ankara İvedik şubesi açılışına Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Mustafa Al Shemali, Kuveyt Ticaret Bakanı Anas Al Saleh, Kuveyt Türkiye Büyükelçisi Abdullah Al Dwaikh, Kuveyt Türk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Solaiman Al Omar ile Türkiye Katılım Bankaları Birliği Başkanı ve Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan katıldı.
Her iki ülkenin de kalkınması için Türkiye’ye yatırım yapılması gerekiyor
Şubenin açılış törenine katılan Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Mustafa Al Shemali, Türkiye’deki yatırımlarını sadece ekonomik bir aktivite olarak değil iki ülke arasındaki ilişkilere katkı sağlayacak bir yatırım olarak değerlendirdiklerini ifade etti. Türkiye’nin Kuveyt için bir dost olmasının yanı sıra her zaman cazibe merkezi olduğunu da sözlerine ekleyen Al Shemali, bu nedenle kamu ve özel sektördeki yatırımlarına devam edeceklerini belirtti. Al Shemali konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye ve Kuveyt, ortak siyasi istikrarına ve ekonomik gelişimine katkıda bulunacak, ülkeler arası iş ve çalışma kanununu yasal zemine oturtan 30 adet anlaşmaya imza atma başarısı göstermiştir. Bu nedenle Türkiye’de gerek kamu ve gerekse özel sektörde gerçekleştirilen yatırımları çok yararlı buluyor ve her iki ülkenin kalkınması için Türkiye’de yatırım yapılmasını gerekli görüyoruz. Kamu ve özel sektör alanındaki yatırımlarımızla da ileri bir seviyeye geldiğimize inanıyorum. Ancak her iki ülke arasındaki ticaret hacminin büyük bir artış göstermesine rağmen, hedeflediğimiz düzeye ulaşmamış olduğunu, artırılması için Türk dostlarımızla birlikte çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğimizi vurguluyoruz.”
Sermaye artırımı tamamlandığında Katılım Bankacılığı önemli bir eşiği atlamış olacak
Katılım Bankaları Birliği Başkanı ve Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan ise Türkiye bankacılık sektörüne sürekli büyüyen bir şube ağı, yeni ürünler ve yenilikçi hizmetler sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Uyan, “Bildiğiniz üzere, geçtiğimiz haftalarda ana iştirakimiz Kuwait Finance House’un finansal desteği ile Türk bankacılık sektörüne 960 milyon TL’lik ilave sermaye koyduğumuzu duyurduk. Kuveyt Türk olarak bu artışla birlikte sermayemizi 2 milyar 60 milyon TL’ye çıkarıyoruz. Bu sermaye artırımı sürecini tamamladığımızda, katılım bankacılığı, Türkiye’de önemli bir eşiği atlamış olacak” diye konuştu.
İki ülke arasındaki dış ticaret hacmini 2016 yılına kadar 1 milyar dolara çıkartacağız
İki ülke arasındaki dış ticaret hacminin son 10 yılda 4 kat arttığını ve 570 milyon dolar seviyesine geldiğini ifade eden Uyan, “İki ülke arasındaki ithalat ve ihracat dengesinin de son bir kaç senede eşitlendiğini belirtmek isterim. Türk meslektaşlarımızla birlikte bu rakamı 2016 yılına kadar 1 milyar dolara çıkartmayı hedefliyoruz. Katılım bankacılığında öncü olan Kuveyt Türk, katılım bankacılığındaki payını arttırarak Türk bankacılık sektörüne katkı sağlamaktadır. Kuveyt Türk katılım bankacılığı sektöründeki payını yüzde 30’a çıkartmış ve 2012 yılının sonuna gelindiğinde bu payı yüzde 1’den daha fazla artıracaktır. Kuveyt Türk kredi ve mevduatlarda ise yüzde 20 büyüme sağlamıştır.” dedi.
Şube sayımız 229’a ulaştı
Uyan sözlerine şu şekilde devam etti: “Güçlenen sermaye yapımızla hem Türkiye’ye daha fazla katma değer sağlayacağız, hem de 2018’de bankacılık sektöründe aktif büyüklük olarak ilk 10 kurumdan biri olma vizyonumuza daha da yaklaşacağız. 2018 vizyonumuz doğrultusunda, toplam aktiflerimizi 80 milyar liraya, şube sayımızı 550’ye, çalışan sayımızı ise 9 bin kişiye çıkarmayı hedefliyoruz. Kuveyt Türk olarak bu hedeflerimize ulaşmak için, kurumsal değerlerimiz ve ilkelerimizden en ufak taviz vermeden, insana ve teknolojiye yatırım yapmaya devam ediyoruz. İstihdam ettiğimiz yüksek nitelikli 4 bin 243 personelimizle müşteri odaklı felsefemizi ve ar-ge odaklı bankacılık anlayışımızı bugün itibariyle hizmet verdiğimiz 229 şubede müşterilerimizle buluşturduk. Bugün açılışını yaptığımız İvedik şubemiz 229’uncu şubemiz olarak Ankara’nın hizmetindedir.”
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “Kuveyt Türk Büyük Bir Başarı Hikayesidir”
Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın İvedik Şube açılışına katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Türkiye ve Kuveyt arasındaki ticaret ve yatırımların olması gereken potansiyelin altında bulunduğunu belirterek, bunların artırılması gerektiğini söyledi. Kuveyt Türk’ü “bir başarı hikayesi” olarak nitelendiren Mehmet Şimşek, bankanın, Türkiye’de 1990’lı yıllardaki büyük krizlere rağmen yatırımlarına aralıksız devam ettiğini ve büyük başarı elde ettiğini kaydetti.
Türkiye ve Kuveyt’in dost ve kardeş ülkeler olduğuna dikkati çeken Şimşek, iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin son derece kuvvetli olduğuna vurgu yaptı. Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın iki ülke arasında güçlü bir köprü olduğunu dile getiren Şimşek “Geriye bir tek iş aleminin bir araya gelmesi kalıyor. Burada da Kuveyt Türk’ün üstlendiği sorumluluk çok büyük. Bu köprü görevi son derece önemli” diye konuştu.
Geçen hafta Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantısını yaptıklarını hatırlatan Şimşek, şunları kaydetti:
“İki ülke arasında hem karşılıklı yatırımların hem de ticaretin potansiyelin altında olduğu, bunların çok daha ileriye gitmesi için gerekli şartların oluşturulduğu ama daha önemlisi özellikle Kuveyt’in ekonomisini çeşitlendirirken, Türk firmalarının oradaki imkanları değerlendirerek, Kuveyt’i Asya ve Ortadoğu için üretim üssü haline dönüştürmesi vizyonunu ortaya koyduk. Onun için aslında her şey var. Kuveyt Türk gibi bankaların varlığı bugüne kadar geldiğimiz noktayı çok çok ileri taşıyacak şartları oluşturuyor.”
Konuşmaların ardından Kuveyt Türk Yönetim Kurulu Başkanı Mohammad Sulaiman Al Omar ve Kuveyt Türk Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdullah Tivnikli tarafından açılışa katılan Kuveyt Devlet Erkanı ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e açılışın anısına hediye takdim edildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)