BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuveyt Meclis Başkanı'na Kovid-19 soruşturması----

Kuveyt Meclis Başkanı'na Kovid-19 soruşturması

Kuveyt Meclis Başkanı'na Kovid-19 soruşturması
17 Mart 2021 - 02:07 www.finansgundem.com

Kuveyt Meclis Başkanı el Ganim, korona virüs önlemlerini ihlalden soruşturulacak

Kuveyt Ulusal Meclisi Başkanı Merzuk Ali el-Ganim hakkında yeni tip korona virüs (Kovid-19) önlemlerini ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Ganim, bir televizyon kanalındaki konuşmasında, söz konusu olaya ilişkin açıklama yaptı.

Salgına karşı alınan sağlık önlemlerini ihlal eden kutlamalar ve toplantılar nedeniyle savcılığa sevk edildiğine dair bilginin kendisine ulaştığını söyleyen Ganim, henüz resmi bir beyanın ulaşmadığını kaydetti.

Ganim, yasalara karşı saygısının sonsuz olduğunu; savcılığa ilk gidenin ve milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılmasını ilk talep edenin kendisi olacağını vurguladı.

Kanun önünde mevki ya da makamın önemi olmadığını kaydeden Ganim, yasaların genç-yaşlı herkes için uygulanması gerektiğini söyledi.

Ganim, bu ihlallerin sonuçlarına açık yüreklilikle katlanacağının altını çizdi.

Kuveytli El-Kabs gazetesi haberinde, savcılığın içişleri bakanlığından mecliste kazandıkları koltukları kutlayan milletvekillerini sevk eden dosyayı resmi olarak teslim aldığı ve haklarında soruşturma başlatılmasının talep edildiği kaydedildi.

Haberde, 38 milletvekili hakkında soruşturma yürütüleceğini ve gerekli tedbirlerin alınması için dokunulmazlıkların kaldırılmasının talep edileceği ifade edildi.

Ayrıca milletvekillerine sağlık şartlarının ihlal edilmesi, sosyal mesafenin dikkate alınmaması ve virüsün yayılmasına yol açılması gibi suçlamaların yöneltileceği aktarıldı.

Yerel ve uluslararası medya organlarında, aralık ayında Ganim'in, destekçileri ve bazı milletvekilleri ile Kuveyt'teki parlamento seçimlerindeki zaferlerini kutlarken çekilen fotoğrafları yayınlanmıştı.

Fotoğraflarda, onlarca kişinin maske takmaması veya sosyal mesafe gibi tedbirlere uymaması ülkede eleştirilmişti.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)