BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKurumsal yatırımcılar altcoinlere yöneldi----

Kurumsal yatırımcılar altcoinlere yöneldi

Kurumsal yatırımcılar altcoinlere yöneldi
31 Ağustos 2021 - 11:42 www.finansgundem.com

Kurumsal yatırımcılar geçtiğimiz hafta da altcoin yatırım ürünlerine sermaye aktarmayı sürdürürken, aynı şeyi Bitcoin ürünleri için söylemek mümkün değil.

Kurumsal varlık yönetim şirketi CoinShares, 30 Ağustos'ta yayınlanan Haftalık Dijital Varlık Fon Akışı raporunda altcoin tabanlı yatırım ürünlerine toplamda 24 milyon dolar aktarıldğını açıkladı.

Altcoin fonları, böylece art arda iki hafta yatırım artışı kaydetmiş oldu. Bu fonlara aktarılan yatırım miktarı ise, 21 milyon doların görüldüğü önceki haftaya göre yüzde 14,3 artış gösterdi.

Kurumsal yatırımcıların en çok tercih ettiği varlık Ether oldu. ETH tabanlı ürünlere geçtiğimiz hafta 17,2 milyon dolar aktarıldı. Rapora göre Ethereum ve diğer altcoin'leri izleyen ürünler, mevcut durumda sektördeki yönetilen toplam varlık değerinin yüzde 32'sini temsil ediyor.

Aynı haftada Cardano tabanlı ürünlere ise 10,1 milyon dolar aktarıldı. Cardano tabanlı ürünler, kripto yatırım ürünlerinde kilitli sermayenin yüzde 0,15'ini bulunduruyor.

Cardano ürünlerine aktarılan sermayedeki artışın, 12 Eylül'de gerçekleştirilecek ve akıllı sözleşme özelliğinin başlatılacağı "Alonzo" güncellemesiyle ilişkili olduğu düşünülüyor.

Polkadot tabanlı ürünlere 1,5 milyon dolar, Solana tabanlı fonlara ise 2,7 milyon dolar yatırım yapıldı. 16 milyon dolar ile Solana fonları, yönetilen varlık değeri bakımından Bitcoin Cash fonlarını geride bıraktı.

Raporda, altcoinlerde görülen yükseliş momentumuna rağmen, Bitcoin ürünlerinde 3,8 milyon dolar kayıpla çıkışlar görmeye devam edildiği belirtildi. Bitcoin ürünlerinde son 16 haftanın 14'ünde çıkış kaydedildi.

Kurumsal varlık yöneticilerinin şu anda toplam 56,8 milyar dolarlık bir AUM'u temsil ettiği tahmin edilirken, sektör genelindeki AUM haftalık düşüşü Bitcoin tabanlı ürünlerden kalıcı çıkışlara bağlanıyor.

Fon ihraççılarının performansına bakıldığında ise, CoinShares'in kendi Bitcoin fonu, geçtiğimiz hafta 14,5 milyon dolarlık çıkışla en ağır kaybı alırken, ETC ihracında en büyük giriş 14,1 milyon dolar oldu.

Altında yukarı yönlü seyir sürüyor

Ethereum’da son bir haftanın zirvesi

Dolarda düşüş sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)