BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKurumsal Bitcoin ürünlerinde varlık rekoru!----

Kurumsal Bitcoin ürünlerinde varlık rekoru!

Kurumsal Bitcoin ürünlerinde varlık rekoru!
16 Kasım 2021 - 13:50 www.finansgundem.com

Kurumsal yatırımcılar, 2021'in ikinci yarısında azalan işlem hacmine rağmen Bitcoin yatırım ürünlerine rekor miktarda sermaye kilitledi.

CoinShares’in Haftalık Dijital Varlık Fon Akışı Raporu'na göre Bitcoin (BTC) yatırım ürünleri, 8-12 Kasım arasında toplamda 97,5 milyon dolar fon girişi yaşadı. Böylece sektörün yönetilen varlıklarının toplam değeri 56 milyar dolara ulaşarak rekor kırdı. Söz konusu ürünlere yıl başından beri aktarılan sermaye de geçtiğimiz hafta itibarıyla 6,5 milyar dolara ulaştı.

Bitcoin yatırım araçları, geçtiğimiz hafta dijital varlık ürünlerine yatırılan 150,9 milyon doların yüzde 64,6'sını aldı. BTC fiyatı 10 Kasım'da 69 bin dolara yaklaşıp rekor kırarken, en büyük kripto para çeviri yayın saati itibarıyla 61 bin dolardan işlem görüyor.

Dijital varlık yatırım ürünleri art arda 13 hafta boyunca fon artışı yaşasa da, sektörün hacmi 2021'nin ikinci yarısında önemli ölçüde azaldı.

Rapora göre 2021'in ilk yarısında ortalama 960 milyon dolar olan günlük hacim, yılın ikinci yarısında yüzde 22 düşüş yaşayarak ortalama 750 milyon dolara geriledi.

Altcoin'leri izleyen ürünler arasında Ethereum, 17,3 milyon dolar ile en güçlü haftalık fon artışını gösterdi. Yine de bu miktar, varlık sınıfı için bir önceki haftaya kıyasla yüzde 44 azalmayı temsil ediyor. CoinShares'e göre 10 Kasım'da 4.900 dolara yükselerek rekor kıran Ethereum'un yatırım ürünlerinin yönetilen toplam varlık değeri, 21 milyar dolara ulaşarak rekor kırdı.

Altcoin'ler arasında Cardano (ADA), haftalık fon akışında yüzde 227 artış yaşadı ve 16,4 milyon dolar yatırım aldı. CoinShares, Cardano fonlarına gösterilen ilgideki artışın ardında fark edilebilir bir tetikleyici tespit edemediklerini açıkladı.

Solana (SOL), Polkadot (DOT) ve Ripple (XRP) yatırım ürünleri ise geçtiğimiz hafta sırasıyla 9,8 milyon dolar, 5,2 milyon dolar ve 3,1 milyon dolar yatırım aldı.

Ünlü ekonomistten FED’e sert uyarı: Acilen faiz artırmalı

JPMorgan’dan Tesla’ya 162 milyon dolarlık dava

Bitcoin'in mucidi dünyanın en zengin 15. insanı oldu

Kripto yatırımlarında yapılan 5 büyük hata

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)