BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKurum'dan İstanbul için deniz altından yeni ulaşım projesi----

Kurum'dan İstanbul için deniz altından yeni ulaşım projesi

Kurum'dan İstanbul için deniz altından yeni ulaşım projesi
27 Şubat 2024 - 16:34 www.finansgundem.com

İBB Başkan Adayı Murat Kurum, raylı sistem ağının 465 km'ye yükseltileceğini ve Beylikdüzü-Bakırköy seyahatinin 39 dakika olacağını belirterek, "denizin altından İstanbulumuzun iki yakasını bir kez daha bağlıyoruz" ifadesini kullandı

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Şişli'de düzenlenen 'Çilesiz İstanbul' programında, İstanbul'da ulaşıma dair projeleri anlattı. Kurum, daha önce açıkladığı projeleri detaylandırarak yineledi, yeni proje ve planların sunumunu gerçekleştirdi. Kurum'un sunumunda toplu ulaşıma dair; metrobüste açılması planlanan Tüyap-Silivri hattı ve metronom metro sistemi, deniz ulaşımında ücretsiz aktarma gibi planlar tanıtıldı. Projeler kapsamında, metro ağı ve deniz ulaşım kapasitesinin geliştirileceği, yeni tünel, kavşak ve yol yapım projelerinin ivedilikle gerçekleştirileceği bilgisi verildi. Kurum, son dönemde arabalara kıyasla motosiklet kullanıcılarının sayısının arttığını ifade ederek, ana arter olarak nitelendirilen yollarda ayrıcalıklı, güvenli motosiklet yollarının yapılacağını, motokuryeler için ise yol kenarlarında cepler ve dinlenme alanları inşa edileceğini açıkladı.

“35 ULAŞIM VAADİ VERDİLER, 4'ÜNÜ ZOR BİTİREBİLDİLER"

Konuşmasının başlangıcında İBB Yönetimi'ne yönelik eleştiri yapan Kurum, “Mevcut İBB yönetimi, Ulaşım alanında da her alanda olduğu gibi başarısız olmuştur. Seçilmeden önce millete 35 ana ulaşım vaadi verdiler. Bu vaatlerin bugün sadece 4'ünü bitirebildiler. Ulaşımda tam yüzde 89 oranında başarısız oldular. Bu başarısızlık artık tüm İstanbul'u çileden çıkartan, ömründen ömür alan, bedel ödeten bir hale geldi" dedi.

“ORTALAMA TRAFİK HIZIMIZ 60 KİLOMETREDEN 42 KİLOMETREYE GERİLEDİ”

Kurum, “Bu şehirde; 2014'te her birimizin ortalama yolculuk süresi 49 dakika ile evimize iş yerlerimize ulaşabiliyorduk . 2019 yılında, araç ve nüfus sayımızın artmasına rağmen, yatırımlarımız sayesinde biz bu süreyi 45 dakikaya düşürdük. Ama mevcut İBB yönetimi; ne yapıp etti; 5 yılda bu süreyi, 64 dakikaya ulaştırdı . Bunların 2019'da görevi devraldığı gün aziz İstanbul'umuzda ortalama trafik hızımız saatte 60 kilometreydi. Bugün bu hız saatte 42 kilometre saate düştü" dedi.

"10 METRO HATTININ 3'ÜNÜN YAPIMINI DURDURDULAR"

Kurum, “2019'da yüzde 47 olan trafik yoğunluğumuz; bugün ortalama %64'e çıkmıştır. Hele hele zirve saatlerde bu oran %90'lara ulaşmaktadır. Halbuki bunlar millete ne sözler verdiler. “5 yılda 230 kilometre metro yapacağız” dediler, maalesef her işte olduğu gibi burada da sözlerini tutmadılar . 2019 öncesinde bizim başlattığımız 10 metro hattının 3'ünün yapımını bile durdurdular" ifadelerini kullandı.

"ULAŞIM TALEP TAHMİN MODELİNİ GELİŞTİRDİK"

Ulaşıma dair planlamalarını Ulaşım Ana Planı çerçevesinde aktaran Kurum, “Ulaşım Ana Planı kapsamında; Nüfus, gayrı safi yurtiçi hasıla, araç sahipliği, ekonomik büyüme, öğrenci sayısı gibi makro göstergeleri kullanacağız. Sürekli canlı verilerle güncellediğimiz 'Ulaşım Talep Tahmin Modelini' geliştirdik. Bu modelle birlikte, artık biz gelecek yıllarda oluşacak yük ve yolcu taşımacılığı taleplerini ve tahminlerini gün gün biliyoruz. Oluşacak talep doğrultusunda İstanbul'un ihtiyacı olan sürdürülebilir ulaşım altyapısını da buna göre kurgulayacağız. Kısa, orta ve uzun vadeli projeksiyonlarda; ihtiyaç duyulacak tüm projelerimizi en ince detayına kadar düşünerek hazırladık" şeklinde konuştu.

"İSTANBULUN İKİ YAKASINI BİR KEZ DAHA DENİZİN ALTINDAN BAĞLIYORUZ"

Raylı sistemlere de değinen Kurum, “İstanbul'umuzun Raylı Sistem Ağı Uzunluğunu önce 465,4 km'ye ulaştıracağız. Ekranları başında bizi izleyen İstanbullulara müjdelerimizi veriyoruz. İşte 14,2 kilometrelik Yenikapı - İncirli- Sefaköy metro hattımız. 18 kilometrelik Sefaköy-Avcılar-Beylikdüzü-Tüyap metro hattımız. Biz bu iki hattımızı ivedilikle ihale edecek ve bitireceğiz. Böylelikle, Beylikdüzü'nden Bakırköy'e yolculuk süresi 39 dakika olacak. Yine, denizin altından İstanbulumuzun iki yakasını bir kez daha bağlıyoruz. Hem metrobüs hattındaki yoğunluğu düşürecek hem de iki yakayı birbirine kesintisiz bağlayacağımız 28 kilometrelik İncirli-Gayrettepe-Söğütlüçeşme metro hattımız. Bu hattımızı da tamamladığımızda; benim Beylikdüzü'nden metroya binen bir kardeşim, boğazın altından geçecek, Söğütlüçeşme'ye 78 dakikada ulaşacak. Bir diğeri de, 17.4 kilometrelik Vezneciler-Sultangazi metro hattımız. Bu hat tam 4 ilçemizi birbirine bağlayacak. Fatih-Sultangazi arasını 26 dakikada yolculuk yapabileceğimiz ve Fatih-Gaziosmanpaşa arasını ise 20 dakikaya düşürdüğümüz bir projemiz. İşte mevcut yönetimin üstüne hafriyat dökerek iptal ettiği, bizimse yeniden hayat vereceğimiz 6,9 kilometrelik Sancaktepe Şehir Hastanesi-Sarıgazi-Taşdelen-Yenidoğan metro hattımız. Bu hattımız da Yenidoğan ismiyle müsemma olacak. Hattımız Yeniden İstanbul diyen kardeşlerimizin ellerinde, yeniden doğacak" diye konuştu.

"TÜYAP- SİLİVRİ ARASINDA SÜRÜCÜSÜZ METROBÜS"

“Bugün insanımız metrobüs duraklarında adeta can çekişiyor" ifadesini kullanan Kurum, “Metrobüs hattımızı, ulaşım talepleri doğrultusunda, Silivri'ye kadar uzatıyoruz. E-5 karayolunun Büyükçekmece - Kınalı kesiminde; ana yolları ve yan yolları düzenleyerek otonom, yani sürücüsüz metro hattımızı TÜYAP - Silivri arasında hizmete sokacağız. H er sabah işine okuluna binbir çileyle giden İstanbullu kardeşlerime bir müjde daha veriyorum. Her yıl filolarımıza, tam 100 yeni elektrikli metrobüs ve 250 elektrikli otobüs katacağız!" dedi."

"DENİZ ULAŞIMINDA AKTARMALI YOLCULUKLARIN TAMAMI ÜCRETSİZ HALE GETİRİYORUZ"

Kurum, “Bugün 500 bin olan denizyolu yolcu sayımızı, 2034 yılına kadar iki katına, 1 milyona ulaştıracağız. İstinye - Yenikapı ve Çubuklu - Yenikapı arabalı vapur seferlerini hayata geçireceğiz. Yine Sirkeci - Harem nostaljik yolcu vapur hattını da hizmete almış olacağız. İşte buradan İstanbullulara müjdemi de veriyorum. Göreve gelir gelmez, deniz ulaşımında, aktarmalı yolculukların tamamını ücretsiz hale getiriyoruz" diye konuştu.

“ÖNEMLİ ARTERLERDE AYRIŞTIRILMIŞ MOTOSİKLET YOLLARINI DEVREYE ALACAĞIZ"

Kurum, “2018'den bugüne otomobil sayımız sadece %15 artarken, motosiklet sayımız %119 artış gösterdi. Buradan motosiklet kullanıcısı vatandaşımıza müjdemizi veriyorum. Tüm motosiklet kullanıcılarının can güvenliği için, trafik yoğunluğu olan önemli arterlerde ayrıştırılmış özel motosiklet yolları, yani motoryollarını devreye alacağız" dedi.

MOTOKURYELER İÇİN YOL KENARLARINA DİNLENME ALANLARI

Kurum, “Motokuryelerimizin dinlenebilmesi, ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için yeni yapılacak tüm yol kenarlarına; sizler için dinlenme alanları ayıracağız. İstanbul'daki 250 bin moto kurye kardeşimiz için yol kenarlarında yeni cepler açacağız, buradaki tesislerde kardeşlerimiz ihtiyaçlarını giderebilecek" ifadelerini kullandı.

Kurum yaklaşık bir saat süren tanıtım toplantısı sonrasında, yerel seçim çalışmalarına devam etmek üzere alandan ayrıldı.

Murat Kurum: Yüz yıllık planlama ve strateji dönemine geçeceğiz

 

Murat Kurum: Tarihin en büyük kentsel dönüşümünü yapacağız

 

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum projelerini anlattı

 

Murat Kurum'dan İstanbul kulüplerine ziyaret

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)