BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKurtulmuş terörle mücadele eylem planını açıkladı----

Kurtulmuş terörle mücadele eylem planını açıkladı

Kurtulmuş terörle mücadele eylem planını açıkladı
25 Ocak 2016 - 19:03 www.finansgundem.com

Numan Kurtulmuş "Silopi'de olumlu bir sonuç alınmıştır. Hızla Silopi'de bu parantez kapandığına göre rehabilitasyon sürecini başlatacağız" dedi

Bakanlar Kurulu toplantısı, saat 11.00'de Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı. Yaklaşık 5 saat süren toplantının ardından Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, açıklama yaptı. Kurtulmuş, PKK'nın Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nden çıkarıldığı iddialarını yalanlayarak "PKK iç güvenlik tehdidi olmaktan çıkarılmış değildir. Çok kapsamlı bir terörle mücadele devam ediyor. Türkiye'de terörün bütün imkanlarıyla yok edilmesini sağlayacak sürecin sahibi milletin kendisidir. Bütün kesimlerin sürece sahil olması ve milletimizle yürütülmesi esastır" dedi. 

Sokağa çıkma yasaklarının olduğu bölgelerde eğitime ara vermek zorunda kalan öğrencilerin, 5 Şubat'a kadar eksiklerinin giderileceğini belirten Kurtulmuş, "Terörle mücadele parantezinin etkin bir sonuç alınarak kapatılmasını arzu ediyoruz. Silopi'de olumlu bir sonuç alınmıştır. Hızla Silopi'de bu parantez kapandığına göre rehabilitasyon sürecini başlatacağız" diye konuştu. 

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle: 

"SİLOPİ'DE REHABİLİTASYON SÜRECİNİ BAŞLATACAĞIZ"
Terörle mücadele parantezinin etkin bir sonuç alınarak kapatılmasını arzu ediyoruz. Silopi'de olumlu bir sonuç alınmıştır. Hızla Silopi'de bu parantez kapandığına göre rehabilitasyon sürecini başlatacağız.

Bu mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgelerde öğrencilerimiz eğitim alamadı. MEB bu illerde yasak dolayısıyla eğitimine devam edemeyen öğrencilerimiz için bugünden başlayarak 5 Şubat'a kadar eğitime devam etmeleri için gereken düzenleme yapıldı. İnşallah öğrencilerimiz hiçbir eksik olmadan bu süreci tamamlayacaktır.

"CENEVRE'DE ILIMLI MUHALEFETİ GÖRMEK İSTERİZ"
Suriye Ulusal Koalisyonu'nun da içerisinde olacağı muhalefetin barış görüşmelerindeki pozisyonu önemlidir. Suriye muhalefeti rejim karşıtı güçlerden oluşmalı. 5 yıldır devam eden kirli savaş tarafların birbirine karıştığı bir durum var. DEAŞ rejime karşı gibi görünmekte ama fiilen rejimle birlikte hareket etmektedir. Rejimle işbirliği yapan grupların muhalefeti temsil eden gruplar içerisinde olmamalıdır.

Suriye'de çok taraf var. Rejime karşı gibi görünse de birbiriyle işbirliği içinde olan taraflar var. Bunların Suriye Ulusal Koalisyonu'nda yer almasını kimse kabul edemez. Bu barış Suriye'deki insanların rıza gösterebileceği bir barış olmalı.

Suriye Masası'nda sadece ılımlı muhalefeti görmek isteriz. PYD zaman zaman rejim ve DAEŞ ile işbirliği yapıyor. Cenevre'deki toplantı, umarız bir an önce yapılır ve Suriye'ye barış gelir. Barış masası toplansın ama bu barış şerefli olsun. 

"PKK'NIN KIRMIZI KİTAPTAN ÇIKARILDIĞI' YALANDIR"
PKK'nın kırmızı kitaptan çıkarıldığı yönündeki haberler yalandır, manipülasyondur. PKK iç güvenlik tehdidi olmaktan çıkarılmış değildir.

Çok kapsamlı bir terörle mücadele devam ediyor. Türkiye'de terörün bütün imkanlarıyla yok edilmesini sağlayacak sürecin sahibi milletin kendisidir. Bütün kesimlerin sürece sahil olması ve milletimizle yürütülmesi esastır.

AKADEMİSYENLERİN İMZALADIĞI BİLDİRİ
Taraflıdır, herkes görüşünü ifade edebilir herkes bir tarafta yer alabilir. Ama taraflı olduğu kadar bu bildiri yanıltıcı bir bildiridir. Kimsenin toplumu yanıltmaya hakkı yoktur.

Türkiye uluslararası ihtiyaçlar kapsamında Başika'da. Buradaki hassasiyetlerimiz her platformda dile getirilen hassasiyetlerimizdir." 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)