BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKürtleri bu kez El Nusra kuşattı----

Kürtleri bu kez El Nusra kuşattı

Kürtleri bu kez El Nusra kuşattı
08 Kasım 2014 - 15:44 www.finansgundem.com

Kürtlerin Suriye'de Rojava ve Kobani kantonundan sonra diğer bir kantonu olan Efrin'in El Kaide'ye bağlı El Nusra tarafından kuşatıldığı öğrenildi

Kobani’nin batısındaki Efrin kantonunun başbakanı Hevi Mustafa, El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra tarafından kuşatıldıklarını duyurdu.
Suriyeli Kürtlerin Türkiye sınırında özerklik ilan ettiği Rojava’da, Kobani’den sonra bir diğer kanton için de alarm zilleri çalıyor.  Kobani’nin batısındaki Efrin kantonunun başbakanı Hevi Mustafa, El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra tarafından kuşatıldıklarını duyurdu. Mustafa, Reuters’a Ankara’dan verdiği röportajda, “Uluslararası koalisyonun Kobani için göstermiş olduğu çabaya minnettarız ancak biraz geç kalınmış bir hamleydi. Biz de aynı desteği beklemekteyiz. Böylece Kobani’deki durum tekrarlanmaz”diye konuştu.
Nusra çetelerinin, Kobani’den gelen 200 bin sığınmacıyla birlikte nüfusun bir milyona yaklaştığı Efrin’in merkezine yaklaşık 25 kilomtre uzakta olduğu belirtildi. El Nusra Cephesi’nin bu haftanın başında Suriye’nin Türkiye sınırındaki batı bölgelerinde elde ettiği kazanımlar dikkat çekmişti. Örgütün, ABD’nin Ak Parti’den de açık destek alan ‘eğit-donat‘ programı için seçtiği ılımlı muhalifleri yenilgiye uğratması Washington’da endişe yaratmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)