BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKuroda'dan genişlemeyi artırma sinyali----

Kuroda'dan genişlemeyi artırma sinyali

Kuroda'dan genişlemeyi artırma sinyali
19 Haziran 2013 - 14:33 www.finansgundem.com

Japonya merkez bankası Başkanı Kuroda, rekor parasal genişlemeyi daha da artırmalarının mümkün olduğunu söyledi

Japonya merkez bankası Bank of Japan (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda şartların gerektirmesi durumunda rekor parasal genişleme programlarını daha da artırabileceklerini belirtti.
Bugün yasa yapıcılara konuşan Kuroda 4 Nisan'da hazırlanan paketin ihtiyaç duyulduğu takdirde genişletilebileceği veya daraltılabileceğini belirtti. BOJ en son yaptığı açıklamasında politikalarını "uygun görüldüğü" şekilde değiştireceğini belirtmişti. Nisan ayında ise Kuroda politika yapıcıların deflasyonla mücadele etmek ve ekonomik büyümeyi sağlamak için "mümkün" ve "gerekli" herşeyin yapıldığını ifade etti.
Kuroda, parlamentoda bugün gerçekleştirdiği konuşmasında BOJ'nin parasal tabanı iki katına çıkarmak için 2 yıllık bir plan hazırladığını belirtirken, bunun daha fazla önlem alınmayacağı anlamına gelmediğini belirtti. Aralarında Goldman Sachs şef Japonya analisti Naohiko Baba'nın da bulunduğu ekonomistler BOJ'nin fiyat tahminlerinin yüzde 2'lik enflasyon hedefine yaklaşıp yaklaşılmadığını göstereceği zaman olan Ekim ayında genişlemeyi artırabileceğini belirtiyor.
Kuroda konuşmasında "4 Nisan'da karar verdiğimiz politikayı önümüzdeki 2 yıl boyunca değiştirmeyeceğiz demiyoruz ki eğer ekonomik veya finansal şartlar aşırı derecede değişirse ve 4 Nisan'da aldığımız kararlar yetersiz kalırsa bu önlemleri artırabiliriz veya azaltabiliriz" dedi.
Bu ay yapılan bir açıklamada Nisan ayında alınan karar doğrultusunda parasal bazın yıllık 60 trilyon yenden 70 trilyon yene (736 milyar dolar) yükseltilmesi kararlaştırıldı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)