BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKuroda yapılabilecekleri yaptı----

Kuroda yapılabilecekleri yaptı

Kuroda yapılabilecekleri yaptı
11 Nisan 2013 - 06:40 www.finansgundem.com

BOJ Başkanı Kuroda, şimdilik para politikasında elinden gelen her şeyi yaptığını söyledi

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, bankanın başkanı olarak katıldığı ilk toplantısında açıkladığı öngörülmemiş genişleme hamlesinin yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşmak için yeterli olduğunu savundu.
Tokyo'da muhabirlerin sorularını yanıtlayan Kuroda, merkez bankasının "gerekli" ve "ihtimal dahilindeki" tüm adımları attığının altını çizerek, yetkililerin gerektikçe politikayı değiştirebileceğini, ancak her ay yeni bir hamle olmasını beklemedini ifade etti. BOJ Başkanı, iki yıl içinde yüzde 2 enflasyona ulaşmak için elinden gelen her şeyi yapma sözünü de tekrarlarıd.
Yene Kasım ortasından bu yana dolar karşısında yüzde 18 değer kaybettiren parasal genişleme hamlelerinin bir sınırı olduğunu söyleyen Kuroda, bu şekilde önümüzdeki hafta Washington'da yapılacak olan G-20 zirvesinin öncesinde eleştirileri hafifletmeye çalışıyor olabilir. Avustralya Maliye Bakanı Wayne Swan dün Japonya'nın politikalarına destek verse de, Çin'den Güney Kore'ye birçok ülke sermayenin oralara akın etmesi ve yendeki zayıflama risklerinden ötürü endişeli.
Kuroda'nın eleştirileri bertaraf etmek için çalışmasının gerektiğinin altını çizen Londra'daki Societe Generale SA'nın küresel stratejistlerinden Kit Juckes, "G-20 ile işleri düzeltmek isteyecek" yorumunda bulundu.
Yen, dolar karşısında dün 99.88 seviyesinden Nisan 2009'dan bu yana en yükseğini kaydetmesinin ardından bugün yüzde 0.1 değerlenerek 99.71 düzeyine çıktı. Kuroda geçtiğimiz hafta para tabanını iki yıl içinde ikiye katlayacağını söyledi.
Kuroda dün BOJ'un fiyatları ve büyümeyi destekleme kampanyasının yeni hedeflemediğini ve kurdaki hareketlerden ötürü para politikasının değiştirilmeyeceğini ifade etti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)