BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKuroda: BOJ'un enflasyon hedefini yakalama zamanı yaklaşıyor----

Kuroda: BOJ'un enflasyon hedefini yakalama zamanı yaklaşıyor

Kuroda: BOJ'un enflasyon hedefini yakalama zamanı yaklaşıyor
07 Nisan 2023 - 10:57 www.finansgundem.com

BOJ Başkanı Haruhiko Kuroda, 'BOJ'un enflasyon hedefinin istikrarlı ve sürdürülebilir şekilde yakalama zamanı yaklaşıyor.' dedi

Kuroda: BOJ'un enflasyon hedefinin istikrarlı ve sürdürülebilir şekilde yakalama zamanı yaklaşıyor

10 yıldır sürdürdüğü görevini yarın Kazuo Ueda'ya devredecek olan BOJ Başkanı Haruhiko Kuroda, yüzde 2 enflasyon hedefini sürdürülebilir ve istikrarlı şekilde yakalama zamanlamasına yaklaştıklarını söyledi.

Son basın toplantısını düzenleyen Kuroda, "Japonya'nın 15 yıllık deflasyonu halkta fiyatlar ve ücretlerin artmayacağı yönündü güçlü bir algı yaratmıştı. Ancak bu algı, norm, değişmeye başladı. BOJ'un enflasyon hedefini istikrarlı ve sürdürülebilir şekilde yakalama zamanmasının yaklaştığını düşünüyorum" dedi.

Ücretlerin gelecek yıl artmaya devam etmesi halinde enflasyon hedeginin ücretlerde büyüme ile birlikte istikrarlı ve sürdürülebilir şekilde başarıldığının görülebileceğini ifade eden Kuroda, "Ultra gevşek politikadan, finansal sistemde istikrarın devam etmesini sağlayarak çıkmak mümkün" dedi.

Kuroda ayrıca, getiri eğrisi kontrolünün parasal genişleme ile karşılaştırıldığında sürdürülebilir olmadığını, BOJ'un para politikasını finansal piyasalara sürprizler yapmayı amaçlayarak yönlendirdiğini söylemenin doğru olmadığını da vurguladı.

IMF'den BOJ'a uyarı

 

BoJ adayından "parasal genişleme" politikalarına devam mesajı

 

BOJ'dan para politikası açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)