BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBOJ'dan para politikası açıklaması----

BOJ'dan para politikası açıklaması

BOJ'dan para politikası açıklaması
02 Şubat 2023 - 07:59 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkan Yardımcısı Wakatabe, "Ultra gevşek para politikasına bağlılığımızda değişiklik yok" dedi.

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkan Yardımcısı Masazumi Wakatabe, BOJ'un ultra gevşek para politikasını devam ettirmeye bağlılığında "kesinlikle değişiklik yok" dedi.

Wakatabe yaptığı konuşmada, "BOJ para politikasını yüzde 2 enflasyon hedefini, ücretlerde artışlarla birlikte başarma amacına paralel olarak yönetmeye devam edecek" dedi.

Konuşmasında, küresel ekonominin geciçi olarak yavaşlayacağını, ancak enflasyonist baskılar hafifledikçe toparlanma yaşanmasının muhtemel olduğunu anlatan Wakatebe, Japon ekonomisinin büyük olasılıkla toparlanma devam edeceğini vurguladı.

BOJ'un parasal gevşemesinin ekonominin desteklenmisinde net bir şekilde etkili olduğunu da anlatan Wakatabe, "Uzun vadeli ekonomik büyümeyi artırma çabaları, ekonomide istikrarı sağlama adımlyarı ile çelişmiyor" diye konuştu.

BOJ, rekor miktarda Japon devlet tahvili aldı

 

IMF, BOJ'dan "esneklik" istedi

 

BOJ getiri eğrisi politikasında değişiklik yapmadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)