BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKuroda: Adımlara devam edeceğiz----

Kuroda: Adımlara devam edeceğiz

Kuroda: Adımlara devam edeceğiz
10 Mayıs 2013 - 14:33 www.finansgundem.com

BOJ Başkanı Kuroda, "Eflasyon hedefine ulaşmak için gerekli adımları atmaya devam edeceğiz" dedi

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, G-7 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları toplantısı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, BOJ'un yüzde 2 enflasyon hedefini yakalamak için gerekli adımları atmaya devam edeceğini söyledi.
BOJ'un uyguladığı politikaların hedefinde döviz kurlarının olmadığını, kurların piyasalar tarafından belirlendiğini ifade eden Kuroda, BOJ'un Nisan ayında aldığı parasal gevşeme kararlarının yurtiçi ekonomik kaygılar ile alınmış kararlar olduğunu G-7'ye anlatacaklarını ifade etti.
Kuroda, G-7 toplantısında global ekonomi görüşülerken piyasa hareketlerinin de genel bir çerçevede müzakere edilmesinin muhtemel olduğunu da vurguladı.
Kuroda açıklamasında, BOJ'un adımlarından bu yana Japon devlet tahvili piyasasında oynaklık gözlendiğini ancak yavaş yavaş istikrarın sağlanmakta olduğunu belirtirken, global ekonomininde yavaş yavaş iyileşmekte olduğunu söyledi. Kuroda, iyileşmeye rağmen risklerin yakından takip edilmesi gerektiğini de belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)