BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKurlarda seyir aşağı yönlü----

Kurlarda seyir aşağı yönlü

Kurlarda seyir aşağı yönlü
21 Eylül 2021 - 09:13 www.finansgundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 8,6460 liradan, euro 10,1440 liradan güne başladı. Hazine ihaleleri ve ABD konut başlangıçları izlenecek

Serbest piyasada 8,6440 liradan alınan dolar, 8,6460 liradan satılıyor. 10,1420 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 10,1440 lira olarak belirlendi.

Dünkü günü kapanışta doların satış fiyatı 8,6660 lira, euronun satış fiyatı ise 10,1550 lira olmuştu.

Dolar/TL ise dün yüzde 0,3 değer kazancıyla 8,6725'e yükselmesinin ardından, bugün bankalararası piyasanın açılışında 8,6380 seviyesinde işlem görüyor.

Dün Hazine'nin gerçekleştirdiği iki ihalenin ardından bugün de iki ihale ve bir kira sertifikası doğrudan satışı yapılacak.

ABD'den gelecek konut başlangıçları ve cari denge, yurt dışında izlenecek veriler olacak.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’u kabul etti.

Kanada'da seçimi Başbakan Justin Trudeau'nun başında olduğu liberaller kazandı, ancak çoğunluk sağlayamadı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre ABD Başkanı Joe Biden, federal hükümetin Ekim ayında kapanmasının düşmesinin önüne geçmek için federal borçlanma tavanı uygulamasının 2022 Kasım ayında yapılacak Kongre ara seçimlerine kadar askıya alınmasına yönelik planı destekliyor.

İspanya, AB Komisyonu'ndan üye ülkeleri enerji fiyatlarında artış ile mücadele için kullanıbilecek ve AB kurallarını ihlal etmeyecek tedbirler konusunda yönlendirmesini, bilgilendirmesini istedi.

Morgan Stanley stratejistleri, belirli ekonomik göstergeler temelinde S&P 500'ün hızlı bir düzeltme hareketi doğru yönelmesinin muhtemel olduğunu düşünüyorlar. 

ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai ile İngiltere Ticaret Bakanı Anne-Marie Trevelyan, Çin ve piyasa ekonomisi olarak tanımlanamayacak diğer ülkelerin piyasaları bozucu uygulamalarının düzeltilmesi için ABD ile Britanya arasında görüşmelerin devam ettirilmesinde anlaştılar.

YURT İÇİ GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti takip edilecek.

Erdoğan, Foreign Policy Association ve SETA DC tarafından düzenlenecek program ile TAİK'in ABD iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştireceği etkinliğe katılacak. Ardından, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kuruluna hitap edecek.

Hazine, 2 tahvil ihalesinin yanı sıra bir de kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek. Hazine, 9 ay vadeli bonoyu yeniden satarken, 7 yıl vadeli değişken faizli tahvili ilk kez satışa sunacak. Hazine'nin doğrudan satışa çıkaracağı kira sertifikası 5 yıl vadeli olacak.

YURT DIŞI GÜNDEM

Yurt dışında öne çıkan bir verinin olmadığı günde, ABD'den gelecek konut başlangıçları ve cari denge verileri izlenecek. Bir önceki ay yüzde 7,0 düşüşle 1 milyon 534 bin seviyesinde kalan konut başlangıçları ile yüzde 2,6 artışla 1 milyon 635 bine çıkan inşaat izinleri verileri için Ağustos ayı rakamları yakından izlenecek.

ABD'de ayrıca Philadelphia Fed İmalat Dışı Aktivite Endeksi (15.30), API petrol stokları (23.30) verileri bulunuyor.

Gün içinde Almanya'nın 7 yıllık, Kanada'nın 5 yıllık ve ABD'nin 20 yıllık tahvil ihaleleri gerçekleştirilecek.

Ayrıca Endonezya, İsveç, Macaristan ve Nijerya merkez bankalarının faiz kararları gelecek.

Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurul Görüşmeleri New York'ta başlayacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)