BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKüresel şirketlerde işten çıkarma trendi devam ediyor----

Küresel şirketlerde işten çıkarma trendi devam ediyor

Küresel şirketlerde işten çıkarma trendi devam ediyor
02 Mayıs 2023 - 08:20 www.finansgundem.com

Avrupa ve ABD’deki büyük teknoloji şirketleri başta olmak üzere, yeniden yapılanma planı kapsamında diğer sektörden firmalarda da maliyetleri düşürmek amacıyla işten çıkarma trendi devam ediyor.

Enflasyon ve faizlerin yükselmesinin ardından resesyon endişeleriyle işten çıkarmalar küresel bir sorun haline geliyor. 

Amazon, Meta ve Twitter gibi firmalar geçen yıl binlerce çalışanını işten çıkarırken, diğer teknoloji şirketlerinin de istihdamı azaltmaya çalışması dikkati çekiyor.

ABD merkezli işverenler mart ayında, şubata kıyasla yüzde 15'lik artışla 89 bin 703 kişiyi işten çıkardığını duyurdu. Bu rakam, pandeminin başladığı 2020'den bu yana en yüksek ilk çeyrek rakam olarak kayıtlara geçti.

ABD'de otomotiv endüstrisi, geçen yıl 30 bin 912 kişiyle en çok işten çıkarma açıklayan ikinci sektör oldu. Sağlık sektörü şirketleri de aynı dönemde 30 bin 626 kişinin işten çıkarıldığı duyurusunu yaptı.

Teknoloji sektöründeki işten çıkarmaları takip eden Layoffs.fyi sitesinin verilerine göre teknoloji şirketleri tarafından sadece 2023'te yaklaşık 168 bin iş gücü azaltımı bildiriminde bulunuldu. ILO Araştırma Direktörü Richard Samans, "Küresel istihdam büyümesinin yavaşlaması, KOVID-19 krizinde uğranılan kayıpların 2025'ten önce telafi edilmesini beklememeliyiz anlamına geliyor.

Üretkenlik büyümesindeki yavaşlama ise önemli bir sorun. Üretkenlik, satın alma gücü, ekolojik sürdürülebilirlik ve insan esenliği alanlarında karşılaştığımız birbiriyle ilişkili krizleri çözümlemede vazgeçilmez önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

GAP, 1800 çalışanını işten çıkarıyor

 

Meta, daha fazla çalışanı işten çıkaracak

 

Disney'de büyük işten çıkarma

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)