BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKüresel piyasalar yeni bir mali krize doğru sürükleniyor----

Küresel piyasalar yeni bir mali krize doğru sürükleniyor

Küresel piyasalar yeni bir mali krize doğru sürükleniyor
21 Aralık 2022 - 12:06 www.finansgundem.com

Hindistan Merkez Bankası Başkanı: Bir sonraki mali kriz özel kripto para birimlerinden kaynaklanacak


FİNANSGUNDEM.COM

Hindistan Merkez Bankası Başkanı Shaktikanta Das, bir sonraki mali krizin özel kripto para birimlerinden kaynaklanacağı konusunda uyardı ve kripto para birimlerinin yasaklanması gerektiği görüşüne hala sahip olduğunu vurguladı.

Shaktikanta Das, kripto para birimlerinin altta yatan bir değeri olmadığını ve makroekonomik ve finansal istikrar için risk oluşturduğunu da kaydetti.

FTX'in ardından gelen 'anormal para çekme taleplerini' karşılamakta zorlanan 'kripto para bankası' Genesis'in çatı şirketi Digital Currency Group iflas sürecine girdi.

Kripto milyarderi ve FTX'in CEO'su, servetinin yüzde 94'ünü bir günde kaybederek, dünyanın tek bir günde en çok fazla para kaybeden kişisi rekorunu kırdı.

Kripto da kredi şirketi olarak bilinen BlockFi'nin de iflasa hazırlandığı açıklandı. Kripto para alım-satımı yanında faizli mevduat hizmeti sunan platform bir çok çalışanını işten çıkarmak için hazırlık yapmaya başladı. Likidite krizi ile karşı karşıya kalan platformun 650 bin kullanıcısı var.

Batan şirketlere her gün bir yenisi ekleniyor. Bugün de, ABD'deki en büyük halka açık kripto madenciliği şirketlerinden biri olan Core Scientific Inc, yakında Chapter 11 iflas koruması için başvuracağı açıklandı.
CNBC'nin haberinde, şirketin Teksas'ta iflas koruması başvurusunda bulunacağı ancak tasfiye edilmeyeceği belirtildi ve üst düzey menkul kıymet tahvili sahipleriyle bir anlaşmaya varması halinde normal şekilde çalışmaya devam edeceği de kaydedildi.

Gelişme, Core Scientific B. Riley Financial Inc'in en büyük alacaklılarından birinin, bitcoin madencisinin iflasını önlemek için geçen hafta 72 milyon dolar teklif etmesinin ardından yaşandı.

Georgia, Kentucky, Kuzey Carolina ve Kuzey Dakota'da faaliyet gösteren Austin, Teksas merkezli madenci, bitcoin ve ethereum gibi tokenlar dahil olmak üzere dijital varlıklar çıkarıyor.

Kazakistan'dan kripto hamlesi

 

Kripto ve e-pin gibi varlıklara yakın takip

 

Kriptoda karamsarlık artıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)