BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKur savaşı reddedildi----

Kur savaşı reddedildi

Kur savaşı reddedildi
29 Ocak 2013 - 06:55 www.finansgundem.com

AMB Yönetim Kurulu üyesi Coene, henüz bir kur savaşının olmadığını savundu

Kur savaşı tartışmalarını görmezden gelen Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Luc Coene, bu senaryonun olasılık hâline gelebilmesi için merkez bankalarının para politikalarında daha fazla genişlemeye gitmesinin gerektiğini ve Japonya Merkez Bankası'nın son hamlelerinin doğrudan yeni zayıflamaya odaklanmadığını söyledi.
Başta Japonya ve ABD'dekiler olmak üzere gelişmiş ülkelerdeki birçok politika yapıcı, ekonomilerinde fiyatları yeniden artırmak için, para birimleri üzerinde zayıflatma etkisi bulunan agresif para politikaları uyguluyor.
Japonya'da kurun zayıflaması sonucunun göz ardı edilemeyeceğini, ancak henüz o noktata gelinmediğini savunan Coene, "Henüz bir kur savaşı yok. Bir hayalet ortalıkta geziniyor, ancak henüz çok erken. Para politikası daha da agresifleşirse, bu kur savaşına dönebilir; fakat şu anda o noktadan uzaktayız" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)