BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Kur savaşı abartılıyor'----

'Kur savaşı abartılıyor'

'Kur savaşı abartılıyor'
15 Şubat 2013 - 11:03 www.finansgundem.com

ECB Yönetim Kurulu Üyesi Asmussen: Kur savaşları konusundaki açıklamalar abartılı

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Joerg Asmussen, cuma günü yaptığı açıklamada Küresel döviz savaşları konusundaki konuşmaların abartılı olduğunu ve bu durumun ülkelerin hayati önem taşıyan yapısal reformlar üzerine odaklanmalarının önüne geçmemesi gerektiğini söyledi.
Amussen Alman radyo kanalı Deutschlandfunk'a yaptığı açıklamada "Şayet g 20 ülkelerinin Moskova'daki toplantısına yönelik konuşmalara bakacak olursak kur savaşları konusunun fazla abartıldığını görüyoruz. Döviz kurları üzerindeki tartışmalar bizim dikkatimizi ihtiyaç duymakta olduğumuz reformlardan uzaklaştırmamalı." ifadelerini kullandı.
Asmussen euronun aşırı değerli olduğu yönündeki değerlendirmelere karşılık olarak ise euro kurunun seviyelerinin uzun dönemli ortalamarı civarında olduğunu belirtti.
Geçtiğimiz günlerde bazı Avrupalı politikacılar döviz kurları konusunda uyarılardı bulunmuşlardı. Salı günü Avrupa Parlamentosunda konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande euro bölgesinin bir döviz kuru politikası belirlemek zorunda olduğunu, aksi takdirde ekonomik gerçekleri yansıtmayan bir döviz kuru ile yaşamak zorunda kalınabileceğini dile getirmişti.
Asmussen Fransa'dan gelen bu açıklamalara karşı direk bir yorumda bulunmadı ancak, Fransa'nın G7'nin bir üyesi olduğunu ve döviz kurlarının seviyelerinin belirlenmesinin piyasalara bırakılması gerektiğini anlayacağını belirtti. G7 piyasalar tarafından belirlenen döviz kurları uygulanması konusunda piyasaların etkili olması gerektiğine yönelik bildirisini bu haftanın başında yayınlamıştı.
Asmussen, ECB'nin bir döviz kuru hedefi olmadığını yineleyerek ECB'nin euro
kurunu yalnızca enflasyon ve euro bölgesinin ekonomik büyümesi açısından
izlediğini dile getirdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)