BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKumarhaneler kapanmasın----

Kumarhaneler kapanmasın

Kumarhaneler kapanmasın
15 Mart 2013 - 14:42 www.finansgundem.com

Bu sözler Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze'ye ait...

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze, kumarhanelerin kapatılmasını istemediklerini belirtti. Khabadze, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Gürcü İş Konseyi'nin ''Gürcistan Acara Özerk Bölgesi Cumhuriyeti'nde İş ve Yatırım Olanakları Toplantısı''nda, bir kaç kumarhane sahibiyle görüştüklerini, kumarhanelerin hem iyi, hem de kötü tarafı olduğunu söyledi.
Bir komisyon oluşturup kumarhaneleri incelediklerini aktaran Khabadze, kumarhanelerin kapatılması yönündeki tepkilerin halktan geldiğini dile getirdi. Acara Bölgesi'ndeki insanların yüzde 90'ının kumarhaneleri istemediğini vurgulayan Khabadze, ancak kendilerinin kumarhanelerin kapatılmasını istemediklerini ifade etti. Kumarhanelerin, gazinoların reklamlarının yapılmaması için mecliste bir teklif olduğunu ve inceleneceğini vurgulayan Khabadze, sözlerine şöyle devam etti:
''Eğer bir otel 100 yataklı ise, o otele 5 sene gazino çalıştırma lisansı veriliyor. Bu şart daha önce de vardı, şimdi de var. Biz bu yaklaşımla otelcilere teşvikte de bulunuyoruz. Bu arada sağlık bizim için önemli bir alan ve bunu vurgulamak istiyoruz. Türkiye'nin bu konuda tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Sağlık ve turizm sektörünü yenilemek ve daha çok gelişmesini istiyoruz. Zamanında Acara Bölgesi'nde rehabilitasyon merkezleri vardı. Bu konuda bizim bölgemiz gerçekten çok zengin. Özellikle çamur tedavileri için uygun bölgelerimiz var. Biz hükümet olarak bütün bu imkanlarımızın çok iyi incelenmesini ve bunların sağlık sektöründe kullanılmasını istiyoruz.''
Khabadze, son zamanlarda Batum'da hastanelerin açılacağını belirterek, ''Bu hastanelerin elemanlara, uzmanlara ihtiyacı var'' dedi. Bu konuda Türkiye'den destek istediklerini aktaran Khabadze, 2013 yılında Acara Bölgesinden 10 uzman öğrencinin Türkiye'de eğitim alacağını ifade etti. Ankara'da dün İnegöl Gürcü Dernek Temsilcileri ile görüştükleri bilgisini veren Khabadze, ''Onları görünce çok duygulandım. Çünkü onlar daha önce topraklarımızdan göçen atalarımız'' ifadelerini kullandı. Geçen yıl Sarp Sınır Kapısı'ndan 5 milyon 600 bin kişi, 1 milyon 200 bin de aracın geçtiğini kaydeden Khabadze, demir yolu ve köprülerin yapıldığını, böylece daha fazla insan ve araç kabul edeceklerini söyledi. 3. sınır kapısının açılması için her ülkenin çalıştığını vurgulayan Khabadze, böylece 3. sınır kapısının daha çok kullanılacağını, Sarp Sınır Kapısı'nın daha çok turistler tarafından tercih edileceğini dile getirdi.
2 ülkenin karşılıklı heyet çalışmaları yapması gerekiyor
Türk-Gürcü İş Konseyi Başkanı Tuğrul Erkin ise turizm konusunda 2 ülkenin karşılıklı heyet çalışmaları yapması gerektiğini söyledi. Kars-Tiflis-Bakü tren yolunun hayati bir yatırım olduğunu belirten Erkin, bu projeye gerekli ilginin gösterilip bir an önce yapılmasının sağlanması gerektiğini dile getirdi. Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan bölgesel işbirliği için toplantılar ve çalışmalar yaptıklarını kaydeden Erkin, söz konusu bu 3 ülke arasındaki işbirliklerin geliştirilmesini istedi. İki ülkenin tarımda işbirliği yapabileceğini kaydeden Erkin, ''Türk ve Gürcü Üniversiteleri arasında işbirliği ve öğrenci değişim programları geliştirilebilir. Özellikle Batum bu konuda bir merkez olabilir'' dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)