BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKudüs turlarında iki doz aşı ve PCR testi şartı ----

Kudüs turlarında iki doz aşı ve PCR testi şartı

Kudüs turlarında iki doz aşı ve PCR testi şartı
24 Kasım 2021 - 11:58 www.finansgundem.com

Diyanet İşleri Başkanlığı, pandemi nedeniyle ara verilen Kudüs turlarını, 4 Ocak 2022 itibarıyla tekrar düzenleyecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, vatandaşlara doğru ve sahih bilgi vermek amacıyla 2015 yılından bu yana Kudüs turlarını düzenlediklerini ancak KOVID-19 salgını nedeniyle bir buçuk senedir turları yapamadıklarını anımsattı.

Müslümanların Mekke, Medine ve Kudüs'e gitme hasretinin olduğunu vurgulayan Bircan, "İlgili devlet, Kudüs ziyaretlerini pandemi şartları çerçevesinde açtı. Biz de bundan hareketle hemen bir pozisyon alarak Kudüs turlarını başlatmaya karar verdik" dedi.

İç transfer ücretsiz olacak

Tura katılanlara üç gece dört gündüz konaklama, üç öğün de yemek yeme imkanı sağlayacağını anlatan Bircan, "İstanbul'dan Kudüs'e yapılan yolculuklarda iç transferler ücretsiz olacak. Bunun yanında daha önce Kudüs'e gitmiş ve Kudüs tarihi hakkında bilgi sahibi olan uzman rehberlerimiz öncülüğünde hizmet verilecek" dedi.

Kudüs turlarının sadece bir seyahat olmadığını aynı zamanda din hizmeti olduğunu ifade eden Bircan, "Vatandaşlarımıza ekonomik ve normal tur seçenekleri sunduk. Vatandaşlarımız bütçesine uygun turu seçecek ve Kudüs ziyaretini gerçekleştirecek. Tura katılacaklara Kudüs'le ilgili yüz yüze ve çevrim içi eğitimler verilecek. Eğitimlerde Kudüs tarihi, Mescid-i Aksa'nın şu anki durumu gibi konular işlenecek" sözlerini kullandı.

"Kudüs'teki havalimanında da tekrar PCR testi verilecek"

Kudüs turlarının salgın tedbirleri içinde gerçekleştirileceğini aktaran Bircan, "İki doz BioNTech ve Sinovac aşısı olmuş ve son 72 saatte PCR testi negatif çıkanlar Kudüs turlarına katılabilecek. Kudüs'teki havalimanında da tekrar PCR testi verilecek" dedi.

Tura katılanlara Kudüs ve Mescid-i Aksa rehber kitapçığının verileceğini kaydeden Bircan, "Tura katılacak vatandaşlara maske ve dezenfektan gibi ürünlerden oluşan hijyen seti verilecek. Ayrıca, seccade, Kur'an Kerim gibi hediyelerimiz olacak. Tarihi mekanları ziyaret etmede herhangi bir kısıtlama olmayacak. Sadece sosyal mesafe kurallarına dikkat etmek yeterli olacak. Herhangi bir güvenlik endişe yok. Devletimiz ve Başkanlığımız güvencesinde turlar yapılacak inşallah" dedi.

ABD'nin gönderdiği 1,3 milyon doz Kovid-19 aşısı Angola'ya ulaştı

 

DSÖ'den, ilk kez bir Kovid-19 antikor test kitine uluslararası lisans

 

Dünya genelinde Kovid-19 vakalarında büyük artış

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)