BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKrugman'dan refah uyarısı----

Krugman'dan refah uyarısı

Krugman'dan refah uyarısı
09 Ocak 2014 - 08:19 www.finansgundem.com

Nobelli ekonomist Krugman, İskandinavya'ya, ABD'nin hayali olan sosyal refah modelini koruması çağrısında bulundu

New York Times gazetesi yazarlarından ve Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman, Danimarkan'nın genel sosyal yardım modelinden vazgeçmesi ve İsveç'in vergi indirimini, harcamalarının önüne koymaya başlamasının ardından İskandinavya'nın sosyal refah modelini kontrol altına alma çabalarını sorguladı.

Oslo'da yaptığı konuşmasında, krizin bu tedbirleri gerektirip  gerektirmediğinin belirsiz olduğunu dile getiren Krugman, "İsveçliler'in vergi indirimlerine öncelik vermelerini gerektirecek bir şey olup olmadığı belirsiz" diye konuştu.

Yatırımcıların Avrupa'daki borç krizinden sığınılacak liman olarak algıladıkları İskandinavya uzun yıllardır bir yandan vatandaşlarına sağlık ve eğitimi ücretsiz sağlarken, aynı zamanda kamu borcunu Euro Bölgesi'nin yarısının ortalamasının altında tutuyor. Danimarka ve İsveçliler, hizmetlere, GSYH'ye oranla ABD'nin iki katı seviyede vergi ödüyor.

İskandinav hükümetleri, vergi indirimlerinin, istihdam yaratımı için kamu harcamalarından daha etkili olduğunu söylemesiyle, borç krizi döneminde işsizlik yardımları, eğitim bursu ve çocuk yardımları gibi İskandinavya'daki bazı hizmetler azaltıldı.

Danimarka Maliye Bakanı Bjarne Corydon 7 Ocak'ta Kopenhag'da yaptığı konuşmasında, "Modeli en uygun hâle getirmek için önceliklerimizi ve finansmanı sürekli olarak değiştiriyoruz" demişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)