BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Krizin sonuna gelindi'----

'Krizin sonuna gelindi'

'Krizin sonuna gelindi'
20 Mart 2013 - 07:49 www.finansgundem.com

Asya'nın en büyük 4. ekonomisinin merkez bankası başkanı küresel krizin son safhasına gelindiğini dile getirdi

Güney Kore Merkez Bankası Başkanı Kim Choong Soo, son yıllarda küresel ekonomi ve finansal sisteme darbe vuran krizin son safhasına gelinmiş olunabileceğini söyledi.
Krizin henüz sonuna gelindiğinin söylenemeyeceğini, ancak kademeli olarak bitişe yaklaşıldığını dile getiren Kim, yasakoyucuların, kurtarma paketi karşılığında bankalardan mevduat vergisi talep eden şartı reddettiği Güney Kıbrıs vakasına ilişkin bir değerlendirmede bulunmadı.
ABD'de ise Lehman Brothers Holdings Inc'in, kredi piyasalarının donması ve küresel resesyon ile sonuçlanan iflasını tetikleyen konut piyasasındaki erime, 4 yıl sonra yeniden olumlu sinyaller gönderiyor. Kim bugün yaptığı açıklamalarında Amerikalı yetkililerin parasal genişlemeyi daha erken sonlandırmayı değerlendirdiğine dikkat çekerek, Koreli politika yapıcıların Fed toplantısının sonuçlarını beklediğini söyledi.
Kim, Güney Kore Merkez Bankası'nın para politikasına karar vermek için yerel büyüme, enflasyon ve küresel ticaret şartlarını göz önünde bulunduracağını ifade etti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)