BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKrizi kimin bitireceğini açıkladı----

Krizi kimin bitireceğini açıkladı

Krizi kimin bitireceğini açıkladı
12 Mart 2013 - 14:45 www.finansgundem.com

Almanya Merkez Bankası Başkanı Weidmann krizdeki sorumluluğu hükümete yükledi

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Bundesbank Başkanı Jens Weidmann, finansal piyasalardaki yatışmaya rağmen kriz henüz sona ermediğini, krizi merkez bankaları değil sadece politikacılar çözebileceğini belirtti.
Risklerin giderek artan şekilde müşterekleştiğine dikkat çeken Weidmann, güçlü bankacılık birliğinın ortak para birimini destekleyebileceğini, cari bankacılık birliği dizaynı optimal olmadığını belirtti.
Banka denetimleri konusunda son sözün ECB Yönetim Konseyi'nde olmaması gerektiğini savunan Bundesbank Başkanı, Avrupa banka denetiminin cari şekli son hali olmaması gerektiğini, para politikasından kesin şekilde ayrılması gerektiğine dikkat çekti.
"Bankacılık birliği gelecek için bir proje, cari problemleri çözemez" diyen Weidmann, bankacılık birliği bankaların geçmişten gelen problemlerini ödenmesi için kullanılmaması gerektiğini, buna ek olarak güveni yeniden canlandırmanın krizin üstesinden gelmek için pahalı para politikalarına göre daha önemli olduğuna vurgu yaptı.
Bu yıl Yunanistan tahvillerinden 599 milyon euro faiz geliri beklediklerini dile getiren Weidmann enflasyon baskısının da gevşeme gösterdiğini söyledi.Euro Bölgesi için para politikasına bir bütün olarak karar verdiklerini açıklayan Bundesbank başkanı Troyka'dan ayrılma tartışması yanlış yönlendirici olduğu noktasında uyarıda bulundu.
Weidmann açıklamalarında İrlanda'da bankacılık sisteminin yeniden yapılandırma anlaşmasında olduğunu merkez bankalarının mali politika karışıklığından çıkmasının ne kadar zor olduğu noktasında önemli bir örnek olduğunu belirtti.
ECB'nin Troyka'dan ayrılma fikri şuan tartışmaya açık olmadığını net bir dille ortaya koyan Weidmann, bankanın kur için hedefi olmadığını yineledi.Buna karşılık para politikası için kurları hesaba katıklarını dile getiren Bundesbank başkanı ECB'nin tahvil alım programı OMT'nin, piyasanın yatışmasına katkı yapan bir çok faktörden biri olduğunu belirtti.Weidmann, "politika başarısının piyasanın reaksiyonlarına göre ölçemeyiz" dedi.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)