BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKriz henüz bitmedi----

Kriz henüz bitmedi

Kriz henüz bitmedi
30 Ekim 2013 - 08:16 www.finansgundem.com

JP Morgan Chase CEO’su Jamie Dimon, Euro Bölgesi’nin uzun yıllar boyunca sıkıntı yaşamaya devam edeceğini söyledi

ABD’li banka JPMorgan Chase’in CEO’su Jamie Dimon, CNBC’ye özel açıklamalar yaptı. Dimon, Euro Bölgesi için oldukça karamsar konuştu.
SORUNLAR DEVAM EDİYOR
JPMorgan CEO’su, Avrupa’da güven yükselse de kıtayı zorlu bir resesyon sürecine sokan sorunların devam ettiğini söyledi. Dimon, “Avrupa’da iyileşme zorlu bir yolda ilerliyor. İnişli çıkışlı bir süreç gözleniyor. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi’nin de dediği gibi, daha yapılacak çok şey var” dedi.
İYİ GÜN DOSTU DEĞİLİZ
Dimon, Avrupa’nın istikrarsızlığının banka olarak gözlerini korkutmadığını, kıtaya olan inançlarının devam ettiğini söyledi ve şöyle dedi: “JPMorgan iyi gün dostu değildir. En kötü zamanlarda bile Yunanistan ve İspanya’dan çıkmayı düşünmedik.”
ABD’DE CEZALARLA BAŞI DERTTE
Avrupa için karamsar konuşan Dimon’ın başı, ABD’de 2000’li yıllardaki konut krizi sırasında verdiği kredilere yönelik usulsüzlük suçlamalarıyla dertte. Bankanın, o yıllardaki kriz sürecinde değer kaybeden konut kredilerini usullere uygun olmayan bir şekilde değerlendirdiği ortaya çıktı. Suçu kabul eden JPMorgan, ABD’li otoritelerle 13 milyar dolarlık rekor bir uzlaşma için görüşmelerine devam ediyor. Son olarak 5,1 milyar ceza ödemeyi kabul eden banka, uzlaşmanın 8,1 milyarlık kısmı için konuşmalarını sürdürüyor.
DRAGHI DE UYARDI
Geçen hafta CNBC yayınına katılan Draghi, Euro Bölgesi her ne kadar son çeyrekte resesyondan çıkmış olsa da “kademeli bir seyir izleyen ekonomik iyileşmenin hala zayıf, kırılgan ve istikrarsız” olduğuna dikkat çekmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)