BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKriz habercisinden zor görev!----

Kriz habercisinden zor görev!

Kriz habercisinden zor görev!
07 Ağustos 2013 - 07:13 www.finansgundem.com

Krizi önceden tahmin etmesiyle bilinen eski Başekonomisti Raghuram Rajan, Hindistan Merkez Bankası Başkanı olarak göreve getirildi

Hindistan değer kaybeden para birimi ve son on yılın en düşük büyüme hızını yaşadığı bu dönemde, IMF’nin eski başekonomistlerinden vRaghuram Rajan’ı Merkez Bankası Başkanı olarak göreve getirdi.
Hindistan Maliye Bakanıi gelecek ay emekli olacak D. Subbarao’nun yerine gelen Rajan’ın üç yıl boyunca görevde olacağını açıkladı.
ZOR GÖREVLER BEKLİYOR
Doktora eğitimini Massachusetts Institute of Technology ‘de (MIT) tamamlayan Rajan, 2008’deki küresel krizi iki yıl önceden tahmin etmesiyle ekonomi dünyasından yakından tanınıyor.
Rajan’ı Hindistan Merkez Bankası Başkanı olarak zor görevler bekliyor.
Ülke, yavaş büyümeden endişe eden yatırımcıların geri çekilmeleri, dev bir bütçe açığı, gerçekleştirilemeyen ekonomik reformlar ve siyasi skandalların etkileriyle boğuşuyor.
Bütün bunlara ek olarak Hindistan para birimi rupe dolar karşısında kan kaybediyor.
KRİZ HABERCİLERİNDEN
50 yaşında olan Rajan, Hindistan finans sektörünün en kıdemli danışmanlarından biri ve güçlü piyasa yanlısı görüşleriyle biliniyor.
MB Başkanlığını kabul etmeden önce Chicago Üniversitesi Booth İşletme Okulu’ndan öğretim üyesi profesör olan Rajan, Fault Lines adlı kitabın da yazarı.
Kitap, ABD’de 2008’de riskli konut kredileriyle başlayan ve dünyayı etkisi altına alan krizin habercilerinden biri olarak kabul ediliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)