BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKriz bitmedi, düşük faiz sürecek----

Kriz bitmedi, düşük faiz sürecek

Kriz bitmedi, düşük faiz sürecek
30 Aralık 2013 - 08:14 www.finansgundem.com

ECB Başkanı Draghi: Euroyu koruma konusunda cesaret verici işaretler var

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi Almanya'da yayınlanan Der Spiegel dergisinin pazar günü yayınlanan sayısında yer alan açıklamalarında euro'nun korunması konusunda cesaret verici işaretler olduğunu belirtti ve ECB'nin düşük faiz politikasının tasarruf sahiplerine zarar vereceği yönündeki eleştirilere karşı çıktı.
Drgahi konuya ilişkin açıklamasında "Kriz henüz sona ermedi ama pek çok cesaret verici işaretler var" dedi. Ekonominin pek çok ülkede toparlandığını belirten Draghi Avrupa'nın ticaretindeki dengesizliklerin azalmakta ve bütçe açıklarının gerilemekte olduğunu vurguladı. Draghi yaşanan gelişmelerin bir yıl önce beklenenden daha olumlu olduğunu vurguladı. Draghi ECB'nin düşük faiz politikasına yönelik eleştirilere karşı çıkarken, bu aşamada Faiz oranlarının daha fazla düşürülmesine yönelik bir ihtyiyaç görmediğini de dile getirdi. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi Almanya'da yayınlanan Der Spiegel dergisinin pazar günü yayınlanan sayısında yer alan açıklamalarında euronun korunması konusunda cesaret verici işaretler olduğunu belirtti ve ECB'nin düşük faiz politikasının tasarruf sahiplerine zarar vereceği yönündeki eleştirilere karşı çıktı.
Drgahi konuya ilişkin açıklamasında "Kriz henüz sona ermedi ama pek çok cesaret verici işaretler var" dedi. Ekonominin pek çok ülkede toparlandığını belirten Draghi Avrupa'nın ticaretindeki dengesizliklerin azalmakta ve bütçe açıklarının gerilemekte olduğunu vurguladı. Draghi yaşanan gelişmelerin bir yıl önce beklenenden daha olumlu olduğunu vurguladı. Draghi ECB'nin düşük faiz politikasına yönelik eleştirilere karşı çıkarken, bu aşamada faiz oranlarının daha fazla düşürülmesine yönelik bir ihtyiyaç görmediğini de dile getirdi.
ALMAN BANKALAR UYARDI
Alman tasarruf bankaları birliği tarafından yapılan açıklamada ECB'nin düşük faiz oranlarını değiştirmesi çağırısında bulunuldu. Bild am Sonntag gaztessinin pazar günkü sayısında Alman Bankalar Birliği Başkanı Georg Fahrenschon'un "Avrupa merkez bankasını faiz oranlarını artırmaya tekrar çağırıyorum. Avrupa'da ekonominin genel durumu istrikrarlı ve faizlerde dönüşe müsait" ifadelerini kullandı. Fahrenschon hisse senedi piyasalarına ilişkin olarak ise "Yeni başlayan yatırımcılar ve küçük yatırımcılar için yükselmiş olan hisse senedi piyasaların girilecek uygun zamanlarda değiliz" ifadelerini kullandı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)