BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKritik zirve Soçi'de başladı----

Kritik zirve Soçi'de başladı

Kritik zirve Soçi'de başladı
30 Ocak 2018 - 09:00 www.finansgundem.com

Suriye’de politik geçiş sürecini başlatmayı amaçlayan iki günlük zirve Soçi’de başladı

Rusya’nın Soçi kentinde bugün düzenlenecek Suriye Ulusal Diyalog Kongresi kapsamında garantör ülke heyet başkanları istişare toplantısı yapılacak.

Türkiye, Rusya ve İran heyetlerinin başkanlarının yanı sıra yaklaşık 1600 Suriyeli delegenin katılacağı kongrenin ana gündemini anayasa komisyonu seçimi oluşturuyor. Türkiye’yi, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Önal temsil ediyor.

Muhalifleri BM gözetimindeki Cenevre görüşmelerinde temsil eden Müzakere Yüksek Komitesi, siyasi geçişi Cenevre’de görüşmek istediklerini belirterek, toplantıyı boykot edeceğini açıklamıştı. Kongre’nin ambleminde yalnızca Esad rejiminin bayrağının kullanılması da muhalifler arasında rahatsızlık uyandırmıştı.

Toplantıda BM'yi temsil eden Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Soçi’ye, kongrede çıkacak kararın Cenevre’ye taşınması şartıyla katılacağını söylemişti. Terör örgütü PYD/PKK ve ilişkili kişiler ise Türkiye’nin itirazı nedeniyle kongreye davet edilmemişti.

ABD: Menbiç'ten çekilmeyeceğiz

Bu arada ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel, Menbiç'ten ayrılmayı düşünmediklerini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bir terör örgütüyle ABD'nin bağını koparması, Menbiç'ten derhal çekilmeleri gerekiyor" demişti.

Pentagon sözcüsü Adrian Rankine-Galloway ise Menbiç’te Suriye Demokratik Güçleri (SDG) yerine Menbiç Askeri Konseyi ile çalıştıklarına dikkat çekti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)