BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKriptoda dalgalı seyir----

Kriptoda dalgalı seyir

Kriptoda dalgalı seyir
11 Mayıs 2023 - 16:42 www.finansgundem.com

ABD'den gelen son enflasyon verilerinin ardından kripto piyasası dalgalanırken Bitcoin fiyatı da önce yükselip sonra düştü.

Bitcoin ( BTC ) fiyatı, ABD'de dün enflasyon verilerinin yayınlanmasının ardından kısa bir süre için 28.405 dolara yükseldi, ancak sonra rotayı keskin bir şekilde tersine çevirdi ve en düşükte 26.885 dolara kadar düştü, ardından 27.700 doların üzerine çıktı.

Piyasa dalgalı olmaya devam ederken bugün gelen ÜFE'nin ardından lider kripto para 27.450 dolar seviyesinde gezinmeye devam ediyor.

"Boğalar ve ayılar genel olarak nötr bir kısa vadeli teknik oyun alanındalar"

BTC'nin mart ortasından bu yana işlem gördüğü aralığı vurgulayan aşağıdaki grafiği yayınlayan Kitco kıdemli teknik analisti Jim Wyckoff'a göre, mayıs ayı Bitcoin vadeli fiyatları "yakın zamanda kilit destek hattını 27.000 dolar civarında test etmek için düştü".

Wyckoff, "Boğalar hafta ortasında biraz sallanıyor. Bu destek çizgisinin altına bir düşüş, ayılara yakın vadede fiyatlarda yeni bir düşüş önermek için taze güç verecektir. Şu anda, boğalar ve ayılar genel olarak nötr bir kısa vadeli teknik oyun alanındalar.” diye konuştu.

"Daha düşük tepeler ve daha yüksek dipler olası”

Eight Global'deki analistler, "Bitcoin şu anda bir sıkıştırma içinde. Bu  gördüğümüz bir fiyat eylemi biçimi. Daha düşük tepeler ve daha yüksek dipler olası.” değerlendirmesini yaptı.

Analistler, "Bir sıkıştırma genellikle çok ağır bir harekete yol açar. Bunun nedeni, pazarın her iki tarafında da bir sürü likidite oluşturuyoruz. Bunun nedeni, herhangi bir yüksek veya düşük süpürme yapmamamız, fiyatın itilmesi ve emir defterinde zararı durdur şeklinde çok sayıda dinlenme emrimiz olacak." dedi.

Eight Global, bunun gibi piyasa oluşumlarında her iki yönde de bir kırılmanın eşit derecede mümkün olduğunu, bu nedenle uygun risk yönetimi uygulamasının kilit önemde olduğunu vurguladı.(CNN Türk)

ChatGPT tabanlı Amy, kriptoyla yapay zekayı birleştiriyor

 

Kripto para dünyası sanal bir balon

 

Yatırımcılar için enflasyona karşı güçlü rakip: Kripto paralar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)