BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiChatGPT tabanlı Amy, kriptoyla yapay zekayı birleştiriyor----

ChatGPT tabanlı Amy, kriptoyla yapay zekayı birleştiriyor

ChatGPT tabanlı Amy, kriptoyla yapay zekayı birleştiriyor
05 Mayıs 2023 - 18:22 www.finansgundem.com

ChatGPT, dijital varlık yatırımcılarına kripto para satmak için kullanılmaya başlamak üzere…

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para alım satımı kolay bir eylem olsa da, yüksek volatiliteye ve çok sayıda kripto para ve değişkene sahip bu piyasada doğru yatırım yapmak ve kazanç elde etmek sanıldığı kadar kolay olmayabiliyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, kripto para yatırımcılarının daha güvenli ve daha donanımlı şekilde kripto alım satımı yapmaları için Crypto.com tarafından hayata geçirilen Amy yapay zeka asistanı, OpenAI’ın ChatGPT’sini arkasına alarak, kripto para yatırımcılarının endüstri hakkında daha geniş bir yelpazede bilgilenmesini ve bu doğrultuda alım satım yapabilmelerini hedefliyor.

Yapay zeka arkadaşı

FoxBusiness’tan Anders Hagstrom'un haberine göre, ChatGPT artık yatırımcılara kripto para satmak için kullanılıyor. Crypto.com'un yapay zeka (Artificial Intelligence - AI) asistanı 'Amy', OpenAI'nin ChatGPT'sine dayanıyor.

Kripto para alım satım platformu Crypto.com, müşterileri satın alabilecekleri ürünler hakkında bilgilendirmeye yardımcı olacak ChatGPT tabanlı yapay zeka asistanını kullanımına sunuyor. Crypto.com, asistanı ‘Amy'yi Salı günü piyasaya sürdü ve şu anda yakın gelecekte daha geniş yeteneklere doğru genişleyecek bir test aşamasında olduğunu belirtti.

Şirket, yapay zekayı duyurduğu açıklamasında, “Amy, kullanıcıların kripto endüstrisi hakkında belirli token’lar ve projeler hakkında gerçek zamanlıya yakın bilgilerin yanı sıra fiyat listeleri ve geçmiş olaylarla ilgili ayrıntılar hakkında bilgi edinmelerine yardımcı olabilecek bir yapay zeka arkadaşıdır” diyor.

Ortalama bir kullanıcıyı kripto uzmanı yapabilir

Crypto.com, açıklamasında, “Amy, hızlı hareket eden kripto sektöründeki fırsatları yakalamaya yardımcı olmak için derin öğrenmeye ve verilere bağlı kalarak, ortalama bir kullanıcı için bir kripto uzmanı kaynağı olarak hizmet etmeyi amaçlıyor. Amy'nin altında yatan teknoloji, OpenAI'den ChatGPT'ye dayanıyor, ancak proje şu anda Crypto.com kullanıcılarına daha doğru ve alakalı sonuçlar sağlamak için belirli vaka örnekleriyle daha fazla eğitilerek geliştirme aşamasında ilerliyor” deniliyor.

Ancak şirket, Amy'nin kullanıcılarına herhangi bir finansal veya yatırım tavsiyesi vermeyeceğinin altını çiziyor.

Crypto.com CEO'su Kris Marszalek, “Ekosistemi oluşturmak, başından beri Crypto.com için öncelikli bir odak noktası olmuştur. İnşa etme ve sorumlu inovasyon taahhütlerimizi ikiye katladık ve Amy, inanılmaz ivmemizin en son örneği olma özelliği taşıyor” diyor.

İnsan düzeyinde zeka için birkaç yıl gerekiyor

Amy AI, OpenAI'nin devrim niteliğindeki ChatGPT'sinin en son uygulaması ve uzmanlar bunun, gerçek yapay zekayı geliştirme yolunda yalnızca erken bir adım olduğunu söylüyor. Google'ın DeepMind CEO'su Demis Hassabis, ‘yapay genel zeka’nın (Artificial General Intelligence - AGI) veya bir başka deyişle insan düzeyinde zekaya veya daha fazlasına sahip bir yapay zekanın birkaç yıl içinde geliştirilebileceğini söylüyor.

Hassabis, “Son birkaç yıldaki ilerleme oldukça inanılmazdı. Bu ilerlemenin yavaşlaması için bir neden göremiyorum. Bence hızlanabilir bile. Bu yüzden sadece birkaç yıl, belki de on yıl uzakta olabiliriz. Önümüzdeki birkaç yıl içinde çok yetenekli, ve çok daha genel ve yaygın sistemlere sahip olacağımızı düşünüyorum” diyor.

ChatGPT’ye göre Satoshi Nakamoto gerçekte kim?

 

ChatGPT FED’in şifrelerini çözebiliyor

 

AB veri kurumu ChatGPT'yi inceleyecek

 

İşte ChatGPT’nin henüz yapamadığı 5 şey…

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)