BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarKripto paralar için kritik hafta----

Kripto paralar için kritik hafta

Kripto paralar için kritik hafta
06 Ocak 2024 - 18:20 www.finansgundem.com

Kripto yatırımcılarının merakla beklediği Bitcoin ETF’lerinde sona yaklaşılıyor. Bitcoin yatırımlarını kolaylaştıracağı düşünülen fonların onaylanmasında kritik eşik aşılıyor

ABD'nin ilk spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF'ler), piyasaya sürülmenin eşiğinde. Ürünler, yatırımcılara, Bitcoin satın alıp tutmalarına gerek kalmadan, portföylerine Bitcoin riskini eklemenin bir yolunu sunacak. Ayrıca yatırımcılar donanım cüzdanını veya özel anahtarları nasıl kullanacaklarını bulmak gibi ek zahmetler olmadan, pazarın tüm avantajlarından yararlanabilecek. Böylece kripto ekosistemi bir parça daha meşru hale gelecek.

Spot Bitcoin borsa yatırım fonları başlatmak isteyen firmalar, önümüzdeki günlerde ABD'li düzenleyicilerden onay alma yolunda bu hafta büyük bir engeli aştı.

Bloomberg'in, konuyu bilen ve görüşmelerin özel olması nedeniyle isimlerinin açıklanmasını istemeyen dört kişiye dayandırdığı haberine göre, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) personeli, ETF'leri listelemek isteyen çeşitli borsalara ve ihraççılara önemli belgenin nihai versiyonunu Cuma gününe kadar sunmaları gerektiğini söyledi. Kaynaklardan ikisi, personelin son değişikliklerden sonra birçok firmanın evrakları hakkında ek geri bildirimde bulunmadığını belirtti.

Belgeler, 19b-4 başvuruları olarak bilinen ve ETF'lerin işlem görmesine izin verecek borsalardaki kural değişiklikleri önerilerini içeriyor. BlackRock Inc., Grayscale Investments ve diğerlerinin ETF'leri de dahil olmak üzere bu güncellenmiş belgeler Cuma akşamı yayınlandı.

Süreci takip eden başka bir kişiye göre, SEC komisyon üyelerinin önümüzdeki hafta takas kuralı başvurularını oylaması bekleniyor. Çoğu zaman ETF onayları, komisyon üyelerinin oyu olmaksızın SEC personeline devredilebiliyor. SEC personelinin, firmaların 19b-4 başvurularının tümü için ek geri bildirimde bulunup bulunmadığı ise belirsizliğini koruyor.

İhraççıların ayrıca, ETF'lerin izahname belgeleri olan S-1 dosyalarının son versiyonlarını SEC'nin imzalaması gerekiyor. Kaynaklardan biri, SEC'nin ihraççılara güncel S-1'leri sunmaları için Pazartesi günü Washington saatiyle sabah 8'e kadar süre verdiğini söyledi.

19b-4 ve S-1 formlarının SEC onayı aynı anda olabilir veya olmayabilirken, genellikle S-1'ler 19b-4'lerden sonra onaylanıyor.

Bloomberg'in haberine göre, SEC'den bir temsilci yorum yapmaktan kaçındı.

Her iki onayın da alınması durumunda ETF'ler bir sonraki iş gününde işlem görmeye başlayabilir.

Geçen hafta, aralarında BlackRock Inc. ve Fidelity'nin de bulunduğu çok sayıda ihraççı, yetkili katılımcılarının (ETF'ler için hisse sepetlerinin oluşturulması ve geri ödenmesinden sorumlu komisyoncu-satıcılar) isimlerini vermek için değiştirilmiş S-1 başvurularını sundu.

Geleneksel ETF oluşumlarında bu adım genellikle olağan kabul edilirken, Bitcoin ETF uygulamalarında dikkat çekti çünkü bazı endüstri gözlemcileri, Bitcoin fonlarının komisyoncu-satıcıları çekmekte daha zorlanacağına dair endişelerini dile getirmişti.

Yapay zeka destekli INJ fiyatını 40'a katladı

 

Elon Musk: Yapay zeka hepimizi öldürecek!

 

JPMorgan ve Goldman'dan kripto görüşmesi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)