BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKripto parada Türkiye, Avrupa birincisi----

Kripto parada Türkiye, Avrupa birincisi

Kripto parada Türkiye, Avrupa birincisi
20 Şubat 2021 - 09:45 www.finansgundem.com

Dünya Ekonomik Forumu tarafından yapılan araştırmaya göre dünyanın en büyük 74 ekonomisi içerisinde nüfusa oranla en çok kripto para kullanan ülke vatandaşları açıklandı

Dünya Ekonomik Forumu (World Economic Forum) tarafından yapılan araştırmaya göre, dünyada en çok kripto para kullanan ülke vatandaşları açıklandı.

Kripto paraların Y kuşağının yatırımcı olarak piyasaya girişi ile birlikte her geçen gün popülaritesini artırmasıyla özellikle Afrika ve Asya’da yoğun olarak kullanılmaya başladı.

Dünyanın en büyük 74 ekonomisi olan Avrupa, Amerika, Asya ve Afrika ülkeleri üzerinden yapılan araştırmada, Nijerya yüzde 33 kripto para kullanımıyla ilk sırada yer aldı.

TÜRKİYE 74 ÜLKEDE DÖRDÜNCÜ
Vietnam yüzde 21 ile 2’nci, Filipinler yüzde 20 ile 3’ncü sırada yer alırken Türkiye yüzde 16 ile dünyada 4’ncü, Avrupa’da ise ilk sırada yer aldı.

Bitcoin tarafı ise yaptığı açıklamada, Filipinler Merkez Bankası’nın ülkede "havale ve transfer şirketleri" olarak çalışmak için birkaç kripto borsasını onayladığını açıkladı.

BİTCOİN ATM’Sİ BİLE KURULDU
ABD merkezli banka Union bank da ayrıca Filipinlerin önemli şehirlerinden Makati'de, kripto para birimlerinin ülkedeki ana akıma nasıl yavaş yavaş girdiğini gösteren bir Bitcoin ATM'si kurdu.

Afrika ve Güneydoğu Asya'daki ülkelerin yoğun ilgi gösterdiği kripto paralara Latin Amerika ülkelerinin de büyük rağbet gösterdiği belirtildi.

Peru, yüzde 16 kripto para kullanımıyla Türkiye’nin ardından 5’nci sırada yer alırken Brezilya, Kolombiya, Arjantin, Meksika ve Şili de çift haneli rakamlara ulaştı.

AVRUPA İLGİ GÖSTERMİYOR
Orta Avrupa ve Britanya ülkelerinin pek fazla rağbet göstermediği kripto paralara Türkiye’den sonra en çok ilgi gösteren Avrupa ülkeleri yüzde 11 ile İsviçre ve Yunanistan oldu.

Geçtiğimiz günlerde Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, kripto paralarla ilgili yeni bir düzenleme getirmeyi düşündüklerini söylemiş, son zamanlarda yüksek talep gören kripto paralar ile ilgili, "Kripto para bir para birimi değil. Oldukça spekülatif bir varlık” demişti.

Yapılan çalışmada 74 ülke içerisinde en az kripto para kullanan ülkeler ise yüzde 4 ile Japonya ve Danimarka oldu.

Bitcoin koruması, borsalarda düşüşe karşı zayıf kalıyor

Dünyanın en büyük fonu Bitcoin ile ilgileniyor

Ethereum fiyatı 2 bin dolara yaklaştı

Bill Gates, Bitcoin hakkında yeni görüşünü açıkladı!

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • oktaydoğaner21 Şubat 2021 13:08

    dünyanın en çalışkan ve tembel ülkeleri

  • Ugur 21 Şubat 2021 10:26

    Umut fakirin ekmeğidir. :)

  • Burak20 Şubat 2021 23:38

    Dunyanin ky cisi devletleri kriptoya yonelmis. By devletler uzak durmus. Size birsey hatirlatiyormu. Ele verme yakindir kriptoda.

  • Kamikaze20 Şubat 2021 16:19

    Kısa yoldan zengin olmak isteyen ülke vatandaşları.gelişmiş ülkelerde yatırımcı bilinçli.bir gecede servetini kaybedecek kadar aptal değil.

  • Serengeti20 Şubat 2021 14:50

    Yetkililer uyumaya devam etsin türkiyenin kripto parası olsaydı bu yatırımlar içeride kalabilirdi.

  • Kaçkar KAPLANI20 Şubat 2021 11:59

    Şekilde de görüldüğü gibi kendi ekonomisine güven duymayan ülke vatandaşları arayış içine giriyor.

  • AHMET ÖZBİR20 Şubat 2021 11:47

    KRİPTO PARA'cıklar ülkemin her yanına dalacaklar. Şirketlerimiz uzun zamandan beri DÜNYA PİYASALARINDA işlem yapıyor. Örnek IŞIKLAR COİN. Darısı diğer BİST şirketlerinin başına.

  • Yusuf Türkoğlu21 Şubat 2021 14:53

    Kaç kişi bunun farkında. Ben geçen hafta öğrendim ve İEYHO aldım, bekliyorum.

  • Mustafa kiyak20 Şubat 2021 11:41

    Kiripto para gelişmemiş ülkeleri yeni sömürme düzeni varlığa dayalı olmayan ülkeler goronada virüsünde gördük sivil sivil dokjlduler