BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKremlin'den Zelenskiy'ye yanıt gecikmedi----

Kremlin'den Zelenskiy'ye yanıt gecikmedi

Kremlin'den Zelenskiy'ye yanıt gecikmedi
30 Mart 2024 - 15:38 www.finansgundem.com

Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ile müzakereler hakkında konuşurken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’in yeni jeopolitik gerçekliği dikkate alması gerektiğini belirtti.

Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’in Rusya ile çatışmanın çözümüne yönelik olası bir diyalog hakkındaki sözleri ile ilgili RIA Novosti’ye açıklamalarda bulundu.

Peskov yaptığı açıklamada, “Özel Askeri Operasyonun başlamasından bu yana jeopolitik gerçeklik kökten değişti, hem Ukrayna’nın hem de Rusya Federasyonu’nun sınırları değişti. Bizim dört yeni bölgemiz oldu ve bu, kesinlikle dikkate alınmalı, bu bir gerçeklik ve kesinlikle herkesin hesaba katması gereken bir durum” dedi.

Gazetemru'da yer alan habere göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın resmi temsilcisi Maria Zaharova, Zelenski’nin bu konuyu gündeme getirmesinin, yetki süresinin dolmasından dolayı endişelenmesi nedeniyle olabileceğini öne sürdü.

"Putin, Rusya’ya katılan toprakları “kaybederse” diyaloga hazır olacak"

CBS News’e verdiği röportajda Zelenski, Moskova ve Kiev arasında müzakerelerin, Ukrayna’nın 1991 sınırlarına geri dönülmesi şartı olmaksızın başlayabileceğini ilk kez kabul etti. Zelenski’nin görüşüne göre, Vladimir Putin, özel askeri operasyonun başlamasından sonra Rusya’ya katılan toprakları “kaybederse” diyaloga hazır olacak.

Buna karşılık, Kiev daha öncesinde müzakerelerin başlamasının, Rus askerlerinin Ukrayna topraklarını, SSCB’nin dağılma anındaki sınırlar içinde terk etmesi şartına bağlı olduğunu belirtmişti.

Rusya Devlet Başkanı, Kiev’in diyalog başlatmak istiyorsa, müzakerelerin yasaklandığı kararnamenin iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

Rus zenginler Dubai'yi terk ediyor

 

İsviçre bankaları Rus vatandaşlarının hesaplarını kapatıyor

 

Rusya'da bombalı terör saldırısı girişimi

 

Biden'dan Rusya'ya tehdit

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)