BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKremlin: Ukrayna'nın gaz anlaşmasını uzatmaması lojistik zinciri değiştirebilir----

Kremlin: Ukrayna'nın gaz anlaşmasını uzatmaması lojistik zinciri değiştirebilir

Kremlin: Ukrayna'nın gaz anlaşmasını uzatmaması lojistik zinciri değiştirebilir
26 Ocak 2024 - 14:24 www.finansgundem.com

Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna'nın Rusya ile doğalgaz transit anlaşmasının süresini uzatmaması halinde gazın Avrupa'ya nasıl gönderileceğinin belirsizlik yaratacağını ifade ederek, "Bu durum elbette tüm lojistik zincirlerde değişikliğe neden olur." dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna'nın Rus doğalgazının Avrupa'ya akışını sağlayan anlaşmaların süresini 2024 sonrası için uzatmama olasılığını St. Petersburg'da gazetecilere değerlendirdi.

Söz konusu kararın Avrupa'ya doğalgaz sevkiyatına yönelik soru işaretleri yaratacağını dile getiren Peskov, "Buradaki soru, bu doğalgazın oraya nasıl ulaşacağıdır. Elbette Türkiye'ye bağlanan mevcut güzergahlarda şu anda çok talep gören sıvılaştırılmış doğalgaz tedarikleri var." diye konuştu.

Peskov, alternatif bazı güzergahların bulunduğuna işaret ederek, "Ama her şeyden önce bunların hepsi de zaten birçok yönden engellenmiş durumda. Bu durum elbette tüm lojistik zincirlerde değişikliğe neden olur." dedi.

Ukrayna yönetiminin 2023 sonu itibarıyla yayınladığı verilere göre, boru hatlarıyla ülke üzerinden Avrupa'ya taşınan Rus gazı miktarı geçen yıl 2022'ye kıyasla yüzde 28,4 azalarak 14,6 milyar metreküpe geriledi.

Ukrayna'nın ulusal doğalgaz şirketi Naftogaz ile Rusya'nın Gazprom şirketi arasında 30 Aralık 2019'da imzalanan hükümetler arası anlaşmada, Ukrayna üzerinden Avrupa'ya 2021-2024 dönemi için senede 40 milyar metreküp doğalgaz transiti öngörülüyor.

Ukrayna: Rusya ile doğalgaz transit anlaşması uzatılmayacak

 

Novatek'in doğalgaz satışları yüzde 2.7 arttı

 

Rusya'nın petrol ve doğalgaz geliri yüzde 24 azaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)