BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKremlin: Petrol ambargosu küresel pazarı olumsuz etkileyecek----

Kremlin: Petrol ambargosu küresel pazarı olumsuz etkileyecek

Kremlin: Petrol ambargosu küresel pazarı olumsuz etkileyecek
01 Haziran 2022 - 15:49 www.finansgundem.com

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, AB'nin Rus petrolüne yönelik ambargo kararıyla ilgili "Bu yaptırımlar elbette tüm kıtayı, Avrupalıları, bizleri ve tüm küresel pazarı olumsuz etkileyecek" açıklamasını yaptı.

Avrupa pazarının Rus petrolü için önemli olduğunu belirten Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Bu yaptırımların olumsuz etkileri olacak. Bu yaptırımlar elbette tüm kıtayı, Avrupalıları, bizleri ve tüm küresel pazarı olumsuz etkileyecek" dedi.

Peskov, ambargonun etkisini hafifletmek için çalışmalar yürüttüklerini söyleyerek, "Elbette, boşta kalan hacimleri alternatif güzergahlara yönlendiriyoruz. Bunlar, olumsuz sonuçları en aza indirmemizi sağlayacak bir amacı olan sistematik adımlardır" ifadelerini kullandı.

Sergey Lavrov'un Türkiye ziyareti

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 8 Haziran'da Türkiye'ye gerçekleştirmeyi planladığı ziyarete ilişkin Peskov, "Bakan gerçekten de böyle bir teması planlanıyor, sonuçlarını kendi açıklayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Peskov, bu ziyaretin, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) heyetleri arasında İstanbul'da yapılacak olası bir toplantı için hazırlık olup olmadığıyla ilgili bir soru üzerine "Tüm bunların bağlamı aynı. Dolayısıyla evet, gerçekten de buradaki tüm olaylar dolaylı olarak bağlantılıdır. Ancak böyle bir görüşmeye yönelik tam bir anlayış henüz yok" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyareti konusunda görüşmelerin devam ettiğini belirten Sözcü, ziyaret tarihinin henüz belirlenmediğini aktardı.

Peskov: ABD ateşe benzin döküyor

Peskov, ABD'nin Ukrayna'ya yönelik yeni silah sevkiyatlarına ilişkin, "ABD'nin kasıtlı bir şekilde ve özenle ateşe benzin döktüğüne inanıyoruz. ABD son Ukraynalı kalana kadar Rusya ile savaşma çizgisine bağlı durumda" diye konuştu.

Ukrayna'ya yönelik silah sevkiyatlarının barış görüşmelerine katkı sunmadığını ifade eden Dmitriy Peskov, ABD'nin bu yöndeki planlarına olumsuz yaklaştıklarını bildirdi.

Peskov, ABD’nin Ukrayna'ya "Çoklu Roketatar Sistemi" adı verilen uzun menzilli füzeleri sevk etmesi halinde Rusya'nın tepkisinin ne olacağına yönelik soruyu, "En kötü senaryolar hakkında konuşmayalım" diye yanıtladı.

Bulgaristan Rus petrolünü kullanmaya devam edecek

Petrol ambargo kararıyla yükseldi

Çin ve Hindistan rekor hacimde Rus petrolü aldı

Rusya'nın petrol üretimi azalacak

"AB zirvesinden Rus petrolüne ambargo kararı çıkmayacak"

Macaristan, 'Rusya'ya petrol yaptırımı' teklifini veto edecek

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)