BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKreditör bankalar anlaşmanın iptali için Musk'a destek verecek mi?----

Kreditör bankalar anlaşmanın iptali için Musk'a destek verecek mi?

Kreditör bankalar anlaşmanın iptali için Musk'a destek verecek mi?
13 Haziran 2022 - 16:14 www.finansgundem.com

Elon Musk’un Twitter’ı satın alma sürecine finansal anlamda destek veren Wall Street kreditörleri, Musk’ın olası anlaşmayı bozma kararına da destek verecekler mi?

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Elon Musk ile Twitter arasında gerçekleşen görüşmeler bir savaş halini aldı. Son olarak, Twitter’ın sahte hesaplarla ilgili endişelerini gidermemesi halinde 13 milyar dolarlık borç finansmanının risk altında olabileceğini öne süren Musk, bu durumun anlaşmanın bozulmasına makul bir zemin hazırlayacağını belirtti. Anlaşma üzerinde çalışan ve finansal anlamda destek sağlamayı taahhüt eden Morgan Stanley, Goldman Sachs, JPMorgan Chase & Co., Bank of America, Barclays ve Allen & Co. gibi kreditörlere ödeme yapılması gereken tarih ise yaklaşıyor. ABD’li finansal veri şirketi Refinitiv’e göre, anlaşmanın gerçekleşmesi halinde kreditörlerin elde etmeyi bekledikleri getiri toplam 191,5 milyon doları buluyor.

80 milyon dolar yerine 15 milyon dolar

Bu tutarın büyük bir bölümünün satın almanın gerçekleşmesine bağlı olması ise kredi sağlayıcıları düşündürüyor. Financialtimes.com’dan Joshua Franklin’in haberine göre, anlaşmanın iptal edilmesi halinde Goldman Sachs, anlaşma gerçekleştiğinde elde edeceği 80 milyon dolar yerine, bu rakamın sadece yüzde 18,75’i anlamına gelen 15 milyon dolar kazanacakken, JPMorgan’ın payına ise 53 milyon dolar yerine sadece 5 milyon dolar düşecek.

İyimserliğini koruyan kreditör bankalar, yatırımcılarına anlaşmanın yakın olduğunu fısıldıyor.

Bankalar iyimserliğini koruyor

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Elon Musk’ın Twitter’ı satın almak için başlattığı süreç, Wall Street bankaları için hayal kırıklığıyla geçen bir yılın en parlak anlaşması olma özelliği taşıması bakımından da büyük önem taşıyor. Rekor yükselişle geçen 2021 yılının ardından yavaşlayan bankacılık sektörü için büyük anlam ifade eden bu anlaşma hakkında hala iyimserliğini koruyan kreditör bankalar, yatırımcılarına anlaşmanın yakın olduğunu fısıldıyor.

Dev şirketlerin potansiyel bir resesyondan endişe etmesi ve Rusya ile Ukrayna arasında geçen savaşın yarattığı belirsizlik ise küresel yatırım bankacılığı gelirlerinin bu yıl yaklaşık 46 milyar dolara düşmesine neden oldu. Geçen yıl aynı dönemde bu rakam 70,5 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. Refinitiv’in verilerine göre bu rakam, 2016 yılından beri elde edilen en düşük getiri seviyesi olarak öne çıkıyor.

Marj kredisi sonrası düşmüştü

Kreditör bankaların Twitter anlaşmasından elde etmeyi planladıkları getiri, Musk’ın anlaşma öncesinde bir marj kredisi kullanmaya karar vermesiyle zaten azalmıştı. Bu doğrultuda Tesla hisselerinin bir kısmına karşılık olarak bankalardan 12,5 milyar dolar kredi taahhüdü alan Musk, ardından bu anlaşmayı bozmuş ve marj kredisini tamamen rafa kaldırmasa da miktarı 6,25 milyar dolara düşürmüştü.

Anlaşmanın geleceği belirsizliğini korurken Musk’ın olası bir anlaşmayı bozma kararına kreditör bankaların destek verip vermeyeceği de merak konusu.

Twitter, Elon Musk'ın veri talebini kabul etmeye hazırlanıyor

 

Elon Musk'tan Twitter'a 'spam' suçlaması

 

Elon Musk'tan geri adım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)