BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKredi yatırımcıları için fırsat beklentisi----

Kredi yatırımcıları için fırsat beklentisi

Kredi yatırımcıları için fırsat beklentisi
28 Kasım 2023 - 08:30 www.finansgundem.com

Özel kredi sisteminde önümüzdeki yıllarda 2008 krizinden bu yana en iyi fırsatlar görüleceği düşünülüyor.

ABD'li tahvil devi Pacific Investment Management Company (PIMCO), önümüzdeki birkaç yılın küresel mali krizden bu yana özel kredi yatırımcıları için en iyi fırsatları sunmasını bekliyor.

Bankalar düşük likidite ve düzenleyici denetim nedeniyle kredi verme konusunda daha temkinli hale geldikçe, bu durumun özel sermayenin devreye girmesine olanak tanıyan "kredi piyasalarında bir boşluk" yarattığı belirtildi.

Özel yatırımcıların daha geniş spreadler ve daha sıkı sözleşmeler talep edebileceği ve üst düzey kurumsal kredileri indirimli olarak satın almak ya da şirketleri daha esnek krediler ve sermaye yapılarıyla doğrudan yeniden finanse etmek için artan fırsatlardan yararlanabileceği belirtildi.

PIMCO portföy yöneticileri bir notta "Özel kredi yatırımcıları olarak beklediğimiz ortam bu. Önümüzdeki birkaç yılın, çok çeşitli yatırımcı hedefleri için özel fırsat setinde harika yıllar olacağına inanıyoruz" dediler.
 
1,8 trilyon dolarlık varlık yöneten PIMCO, bu yıl daha önce bölgesel bankaların hakim olduğu alanlara erişimini genişletmeye başladı ve bankaların kredi vermeyi geri çektiği zor durumdaki işletmelere özel finansman tekliflerini artırdı.

Küresel finans piyasaları havlu atıyor

 

Morgan Stanley: Küresel finansta paradigma değişimi

 

AB, küresel finans düzeninde değişiklik istiyor

 


 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)