BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKredi vurgununda flaş detaylar...----

Kredi vurgununda flaş detaylar...

Kredi vurgununda flaş detaylar...
15 Mayıs 2015 - 20:23 www.finansgundem.com

İstanbul'daki usulsüz kredi operasyonunun detayları netleşiyor...

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekonomik Suçlar Büro Amirliği'nin sahte evrakla kredi çektiren çeteye yönelik operasyonunun detayları ortaya çıkıyor. Soruşturma kapsamında aralarında bankacının da bulunduğu 12 kişi tutuklandı. İşte kredi çetesinin vurgun yöntemi:

Olay, maddi darboğazda olan kurbanın ihbarıyla ortaya çıktı. Şahıs önce internet üzerinden kredi kartı taksitlendirme yollarını denedi. Olmayınca aralarında özel banka kuruluşlarınıda çalışan şahısların da olduğu çetenin elinde düştü. Şebekenin çalışma yöntemi de deşifre oldu.

Buna göre çebeke üyeleri kredi skoru yüksek ve doğal şartlarda kredi alması mümkün olmayan kişileri bir iş yerinden sigortalı gösterdi. Hatta geçmişe dönük sigorta borçları da ödendi, dekont çıkartılarak kredi çekmesi sağlandı. Bu yolla 50'den fazla kişiye kredi çektirildi. Yüzde 15 komisyon alan çete üyeleri bunu kendi aralarında ve bankacılarla paylaştı. Bankacıların, krediye aracılık edenlere bilgi verdiği, grubun da bu bilgiler doğrultusunda işlem başlatıp krediyi hazırlattığı ortaya çıktı. 

KREDİ ÇIKIYORDU AMA...
Ancak kredi çıktığı halde 'bloke oldu' deniliyor, 'Biz halledeceğiz' denilerek mağdur oyalanıyordu. Şahıs ise taksidini ödemeye devam ediyordu.
 
İHBARLA ORTAYA ÇIKTI
Olayla müfettişlerin bir ilgisinin olmadığı, ihbar geldiği ve çalışma derinleştikçe  durumun ortaya çıktığı öğrenildi.  Emniyet belgelerin izini sürerek 5 aylık takibin ardından çeteye ulaştı. Bunun üzerine şahısların işyeri ve araçlarında arama yapıldı.
 
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekonomik Suçlar Büro Amirliği 12 Mayıs'ta operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 24 kişiden aralarında 12'si tutuklanarak cezaevi gönderildi. M.O., A.V., S.C, İ.Ç, i.M., M.Ş., M.G tutuklananlar arasında.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)