BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık​Kredi satan kasiyere bankadan % 1 prim----

​Kredi satan kasiyere bankadan % 1 prim

​Kredi satan kasiyere bankadan % 1 prim
11 Haziran 2015 - 06:03 www.finansgundem.com

Bankalar, teknoloji marketleri ve elektronik eşya bayilerinde müşteriye uzun vadeli ihtiyaç kredisi veren bayilere % 1 prim veriyor

Bankacılık sektörü kredi kartı taksitlerine getirilen kısıtlamaları aşmak ilginç bankacılık uygulamalarına başvuruyor. Kadife Şahin'in Milliyet'teki haberine göre teknoloji marketleri üzerinden insanlara bankacı görmeden ihtiyaç kredisi verme hizmeti sunan bankalar, şimdi aynı sistemi mobil ve elektronik eşya bayileri üzerinden uygulatmaya başladılar.
Kısa bir süre önce sadece teknoloji marketlerine gidenlere sunulan ‘kasiyer kredisi’ şimdi dosya masrafı (yeni adıyla kredi tahsis ücreti) ve Hayat Sigortası ödemek istemeyenlere mobilya mağazaları ve elektronik eşya bayileri tarafından da veriliyor.

Uygulama bankacılık sektöründe önce küçük ve orta ölçekli bankalar tarafından gerçekleştirilirken şimdi artık, sektörün büyük bankaları da ihtiyaç kredisinin yeni çeşidi olan ‘kasiyer kredisi’ne yöneldi. Bankalar bu alanda artık saha elemanı yetiştiriyor. Habere göre bayileri komisyonsuz razı etmeye çalışan sahacı bankacı, ikna olmayanlara komisyon veriyor. Bayilere verilen kasiyer kredisi primleri yüzde 1 oranında.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • haberci hasan11 Haziran 2015 06:39

    "...sektörün düzenleyici ve denetleyici kurumu olan BDDK’ya yönelttiğimiz sorulara herhangi bir yanıt gelmedi." ifadesi yer alıyor haberde. elbette bddk dan anıt gelmez. şu anda tüm enerjisini yukarıdan gelen talimatlarla "bağımsız" kararlar almak ve uygulamakla meşgul. bu yüzden başka işle ilgilenebileceğini sanmıyorum.